Mi állhat a konfliktusokkal teli anya-lánya kapcsolat hátterében?

Sokszor találkozhatunk ilyen problémával, ugyanis ez elég gyakorinak nevezhető. Ám miről alakulhatnak ki ezek a gondok? Hogyan lehet ezt a viszonyt a későbbikben kezelni?

[wp_ad_camp_1]

Nagyon sok olyan kapcsolatról beszélhetünk, ahol jól működő harmonikus kapcsolat áll fent, anya és lány köszönt. Viszont igazán sok csalódásokkal, elvárásokkal, megbántódásokkal teli kapcsolattal is találkozhatunk. Igazán nehéz kimondani, de nagyon sok lány szenved az anyja miatt, illetve fordítva is igaz. A legtöbb esetben pedig a túlzott elvárásoknak a következményeként lép fel. Egy édesanyának ontania kellene magából a melegséget, törődést és el kellene, hogy fogadja a lányát, olyannak amilyen. Ezen felül bátorítania kellene, hogy a saját útját járja, a szárnyai alá kellene, hogy vegye, amikor éppen szüksége van rá. Egy lány az édesanyjától a feltétlen szeretetet várja el, annak is a legmagasabb formáját. Ám van akkor, ha nem kapja meg? A probléma a legtöbb esetben a saját lelki sérelmekhez vezethető vissza, hogy már ő sem kapta meg a saját édesanyjától azt a fajta szeretetet, amire szüksége lett volna.

Anya-Lánya kapcsolat

Anya-Lánya kapcsolat

A legtöbb esetben a lányok az anya szeretet helyet kontrollt, szigort, és szabályokat kapnak. Ezek olyan dolgok, melyek észrevétlenül épülnek be a tudatukba, melyek gyökeres ellentétei a feltétel nélküli szeretetnek. Ennek következménye pedig az, hogy a lányok egy életen keresztül sosem tudnak megszabadulni az anyjuk iránti kényszeres megfeleléstől. Azok a lányok, akik sokszor nem kapták meg a szükséges anyai törődést, azok gyakran olyan párt keresnek maguk mellé, akik szinte már túlzó odaadással és szeretettel van feléjük. Sajnos az igen gyakori, hogy ezek a lányok beleszorulnak ebbe a mókuskerékbe, és szintén hasonló anyákká válnak.