Mi az interim menedzsment és ki az interim menedzser?

Az interim menedzsment és az interim menedzser talán sokunk előtt nem annyira ismert fogalmat rejt. Az interim menedszer egy életforma, amelyre nem mindenki képes. Tekintsük át, hogy mit is jelentenek ezek a fogalmak. Az interim menedzser egy konkrétan meghatározott feladatra leszerződött felsővezetőt takar. A szerződés teljesítése után más dolga már nincsen és távozik is az adott cégtől, ipari vállalattól.

[wp_ad_camp_1]

Ez egy tudatosan felépített karrier és az interim menedzser soha nem érzi azt, hogy éppen munkanélküli, amikor éppen két munka illetve szerződés között van. Általában a 40 éves kor feletti független, nem családos férfiakra jellemző, hogy ezt a hivatást választják. A rengeteg utazás és a hosszú munkanapok nem teszik lehetővé azt, hogy családos ember váljon interim menedzserré. A jó menedzser élete során több vállalatnál is gyakorlatra tett szert az ipar, a kereskedelem és a szolgáltatások területén.

Interim menedzsment

Interim menedzsment

A feladat elvégzéséhez kiegyensúlyozott személyiség szükségeltetik valamint eredményorientáltság. Elkötelezett a rá bízott feladatokkal szemben és senki, semmi nem tántoríthatja el attól, hogy a szerződésben vállalt kötelezettségének eleget tegyen. Igen jól kell tűrnie a bizonytalanságot és jól kell alkalmazkodnia az új és újabb környezetekhez.

Az interim menedzsment egy nemzetközi viszonylatban is elismert szakma, amely a két állás között időtöltés jelenti. Akik egyszer vállalják ezt az életformát nem sűrűn vágynak vissza megszokott életükbe. Nem lesznek képesek több éven át, egy céghez, hűségesnek lenni, hiszen vérükben lesz a változatosság, a kihívás és az utazás.