Mi okozza a homályos látást és a fejfájást?

Majdnem mindenki tapasztalt már életében fejfájást, ami a fej egy részében vagy egészében kialakuló fájdalom. Ha fejfájás következik be, vagy homályos látás, az egy orvosi vészhelyzet következménye lehet. A fejfájás és a homályos látás okai általában további tünetekkel járnak. Ezen állapotok némelyike ​​súlyos szövődményekkel járhat, ezért ne habozzanak meglátogatni az orvost, ha súlyos tüneteik vannak.

[wp_ad_camp_1]

A migrén a világ népességének legalább 10 százalékát érinti. A migrénes fejfájás súlyos fejfájást vagy pulzáló fájdalmat okoz a fej egy részén. A migrénes betegek körülbelül egyharmada látási zavarokat is tapasztal, mint például homályos látás. Néhány egyéb tünet, amit az orvosok általában migrénhez kötnek: érzékenység fényre és hangra, hányinger és hányás, csőlátás, a beteg vonalakat láthat, amelyek a látómezőben mozognak és gyakran csillognak, részleges vagy teljes átmeneti látásvesztés, pontok, csillagok, vagy fény villogása a szem előtt.

Homályos látás - Fejfájás

Homályos látás – Fejfájás

A vércukorszint természetesen emelkedik és csökken egész nap és az étkezések között. Ha valaki vércukorszintje túl alacsony, jellemzően kevesebb, mint 70 mg / dl, akkor hipoglikémiássá válnak. Kezelés nélkül a hipoglikémia nagyon veszélyes lehet. A hipoglikémia fejfájást és homályos látást okozhat, amikor az agy glükóz hiányos. Az agyvérzés akkor fordulhat elő, ha a vérrög blokkolja az agyba vitt edényt. Ezt ischaemiás agyvérzésnek hívják. Ritkán előfordulhat, hogy az agyvérzés akkor fordulhat elő, ha az agy véredényei megrepednek, amit vérzéses agyvérzésnek hívnak. Az agyvérzés minden 20 halálesetért felelős az Egyesült Államokban, ami évente 140 000 halálesetet jelent. Az agyvérzés homályos látást okozhat egy vagy mindkét szemen, és hirtelen, súlyos fejfájást is okozhat. Azonnali kezelés nélkül az agyvérzés életveszélyes és tartós szövődményeket válthat ki.