Miért baj, ha hetekig tart a köhögés?

Sokszor ügyet sem vettünk arra, ha egy-egy meghűlés akár hetekig is eltarthat. Ugyanis a gyerekek általában minden bajt összeszednek. Melynek következményeként sűrűn jelentkezhet köhögés.

[wp_ad_camp_1]

A gyerekeknél azért is jellemzőbb a köhögés, mivel nem igen figyelnek oda arra, hogy ne mikor nyitott szájjal levegőt. Vagyis arra sem fordítanak különösebb figyelmet, hogy elkerüljék a beteg társaik közelségét. Bárhogy is, vagy bármi legyen a hátterében, egy biztos, hogy igen könnyen összeszedik a különféle betegségeket. Amely amúgy sem meglepő, hiszen közösségbe járnak, viszont ennek gyakran köhögés a vége, melyre nem árt oda figyelni. A köhögés valójában egy tünet. Amikor egy-két köhintéssel állunk szemben, akkor annak legtöbbször nincs nagy jelentősége. Viszont abban az esetben, ha ez akár egy-két hétig is húzódik, akkor már érdemes komolyan venni. Ugyanis a köhögés hátterében álló folyamatok lehetnek gyulladásos eredetűek, illetve vírus, baktérium vagy gombák okozta fertőzések is.

Köhögés

Köhögés

Vagy akár allergiás eredetű is lehet, illetve légúti idegen test is okozhatja a folytonos köhögést. Amikor egy elhúzódó köhögéssel állunk szemben, akkor célszerű mindig orvoshoz fordulni. Amennyiben nem fordulunk segítséghez, akkor a köhögés súlyos szövődményekkel járhat együtt. Ilyen lehet a mellhártyagyulladás, illetve távoli szervek gyulladásos betegsége, vagy akár tályog is kialakulhat. A szülőknek nem árt oda figyelni, hogyan és milyen gyakran köhög a gyermek, úgy könnyebben megkezdheti a kezelést a szakorvos. Mivel a köhögés színezete és jellege nagyon sokféle lehet. A különféle köhögések, különféle betegséggel járhatnak együtt, illetve külön kezelést igényelnek. Külön szeretnénk felhívni a figyelmet a tüdőgyulladásra, amely még mai is igen súlyos betegségnek számít.