Miért érdemes a távmunkásoknak kihasználniuk a nyaralási idejüket?

Minden szakember számára fontos, hogy kihasználja a vakáció idejét szakmai és szellemi jólétének érdekében. A távmunka esetében ebben a modern világában azonban különösen fontos a szabadság és a személyes idő eltöltése.

[wp_ad_camp_1]

Sok alkalmazott halasztotta szabadságát 2020-ban a COVID-19 miatt. A 2020 végén közzétett felmérés azt mutatta, hogy az emberek 92% -a tavaly lemondta, elhalasztotta vagy nem töltötte le szabadságát. Ezen túlmenően a Glassdoor.com tanulmánya azt mutatta, hogy az amerikai munkavállalók a járvány előtti vakációnak csak a felét használták fel. Nyilvánvaló, hogy 2020 nem volt normális év azoknak a munkavállalóknak, akik nyaralni vágynak. Mivel a COVID-19 korlátozza az üdülési lehetőségeket, és arra kényszeríti az embereket, hogy otthon maradjanak, sok szakember úgy gondolta, hogy akár tovább is dolgozhatnak. De még akkor is, ha a dolgok időben megnyílnak 2021 nyarára, a munkavállalók még mindig haboznak a vakációval kapcsolatban, különösen a távoli munkavállalók. A Wall Street Journal arról számolt be, hogy a távmunka eltörölte a határokat, és az alkalmazottak haboznak vakációzni, mert túlságosan le vannak kötve a munka mellett.

Más szakemberek szerint nincs pénzük bárhol nyaralni. Azok a szakemberek, akik a fenti okok miatt lemondanak vakációjukról, hosszú távon árthatnak maguknak. Azok számára, akik félnek a munkahelyi biztonságuktól, sokkal jobb módszerek bizonyíthatják, hogy nélkülözhetetlen alkalmazott, mint a kijelölt szabadságidő kihagyása. Az otthoni munkavégzés nem feltételezhetően helyettesíti a tényleges nyaralást. Még akkor is, ha nincsenek megalapozott nyaralási tervei, fontos időt szakítania a munkakapcsolatra, és olyan rekreációs dolgokra kell összpontosítania, amelyek örömet okoznak. A távmunkának megvannak az előnyei, de könnyen túlhajszolhatja magát ezzel is.