Miért érdemes triptofánt szedni?

A triptofán első hallásra valamilyen kémiai vegyületnek vagy gyógyszernek tűnhet, azonban nem az, hanem egy esszenciális aminosav. Az esszenciális aminosavakról azt kell tudni, hogy a szervezet nem képes egymaga megtermelni, így táplálkozással vagy étrendkiegészítő fogyasztással kell bevinni a szervezetbe.

Triptofán fogyasztása több szempontból is jó döntés. Egyrészt, ahogy már említettük a szervezet nem tudja előállítani, így célszerű táplálékkiegészítő formában fogyasztani, másrészt számos jótékony hatással rendelkezik. A triptofánt gyakran emlegetik természetes hangulatszabályozóként is, ugyanis hozzájárul bizonyos hormonok, például a szerotonin és a melatonin termelődéséhez, valamint a hormonok egyensúlyba hozásához. A triptofán többek közt a nyugodt alváshoz járul hozzá. A melatonin elengedhetetlen a pihentető alváshoz, így a triptofán fogyasztás által nyugodtan átaludhatja az egész éjszakát. Az alváshiány nagyon sok ember esetében jelent problémát, gyakran nem is veszik komolyan a problémát, pedig a kellő mennyiségű és jó minőségű alvásnak köszönhetően nagy mértékben javítható az általános egészségügyi állapot.

A triptofán nem csupán a könnyedebb és pihentető alvásban segít, hanem természetes hangulatjavító gyanánt is funkcionál, illetve csökkenti a magas stressz szint és a szorongás miatt kialakuló tüneteket. A hormonális problémák, valamint a különféle szenvedélybetegségek kapcsán is bíztatók a triptofánnal kapcsolatos eredmények, így érdemes kipróbálni. A triptofánt táplálkozás által is be lehet vinni a szervezetbe, azonban leginkább a táplálékkiegészítő használat jelenthet megoldást, így ezt érdemes beszerezni. Ha szeretne triptofán táplálékkiegészítőt vásárolni, akkor látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba!