Miért jó a step aerobic?

Az aerobic egyik különleges fajtája a step aerobic. A leginkább a fart és a lábizmokat erősítő sport igen hamar beépült a köztudatba és ezrek kezdték el hazánkban is űzni ezt a kellemes sportot. A step aerobic alaplépései könnyen elsajátíthatók, de a neheze majd csak ezután következik.

[wp_ad_camp_1]

Az aerobic edzéseket többféle nehézségi fokban állítják össze az oktatók, hiszen nem mindenki képes arra, vagy nincsen olyan kondícióban, hogy már a legelső alkalommal a legnehezebb lépéseket elsajátítsa. Az órákat a lépcsők magasságának beállításával, a levezető gyakorlatokkal és természetesen a zene ritmusával lehet nehezíteni, illetve könnyíteni. Akik a zsírégetésnek ezt a módját választják a biztos fogyás útjára lépnek.

A lépéskombináció összetételének a nehézsége mindig az oktatókon múlik, ezért érdemes olyan csoporthoz csatlakozni, akik körülbelül hasonló szinten vannak, mint mi.  Az utóbbi időben már variálják az órákat a súlyzós edzésekkel, amely újabb sport divatot teremtett. Az izom erő-állóképesség fejlesztésére irányuló kombinált órák ma már teret nyertek a legtöbb edzőteremben.

Step aerobic

Step aerobic

A divatőrület már ide is eljutott, hiszen számtalan, kimondottan step aerobic-hoz készített sportruhát és cipőt is megvásárolhatunk a sport szaküzletekben. Amennyiben otthonunkban is szeretnénk az edzéseket folytatni, akkor számtalan fitness dvd közül válogathatunk. A helyes step technika elsajátításához, valószínűleg nem rossz befektetés a dvd megvásárlása. Ha spórolni szeretnénk a vásárlással, akkor számtalan ingyen letölthető step aerobic edzés anyag is rendelkezésünkre áll.