Mihez kezdjünk, ha rossz az idő a nyaralás alatt?

Kevés bosszantóbb dolog létezik annál, mint amikor jó előre lefoglaljuk a nyaralásunk időpontját, mindenki kiveszi a szabadságát, elrendezzük a szállást, leszervezzük az utazást, azaz gyakorlatilag minden készen áll a vakációra, hogy aztán az időjárás jól keresztülhúzza a számításainkat és a nyár kellős közepén – pont arra az egy hétre – beköszöntsön a monszun.

Ilyenkor persze még mindig dönthetünk úgy, hogy lemondjuk az egészet, ám a legtöbbször ezzel csak némi bosszúságtól kíméljük meg magunkat, lévén egy-két héttel az időpont előtt már szinte lehetetlen úgy visszakozni, hogy ne kelljen tetemes összegeket kifizetnünk. Ezért aztán a legtöbben csak lemondóan legyintünk, és mégis elmegyünk, hisz ha már ki van fizetve, akkor mi értelme van otthon ülni. De mégis, a bosszankodás árnyékában mit tehetnénk annak érdekében, hogy ne legyen totális katasztrófa a nyaralás, és ne úgy maradjon meg az emlékezetünkben, hogy hét napig a nyaralóban ültünk, és az ablakon át néztük az esőt?

Nos, hogy rossz idő esetén mit tudunk kihozni a vakációból, az nagyban attól függ, hogy hová mentünk – és persze milyen társasággal -. Ha baráti kiruccanás, akkor aránylag könnyű dolgunk van, hisz pozitív hozzáállással akár esőben is le lehet szaladni a tengerpartra, és gyaníthatóan az éjszakai élet sem áll le csak azért, mert kint zuhog. Ilyenkor érdemes lazára venni a dolgokat és egyszerűen nem foglalkozni azzal, hogy nem volt kegyes velünk az ég, a sopánkodás helyett pedig induljunk el, és fedezzük fel a helyet, hisz egyszer élünk, mulatni pedig nem csak napsütésben és kánikulában lehetséges. Kicsit nehezebb a dolgunk, ha családi vakációról van szó, főleg, ha gyerekekkel mentünk. A kicsik ugyanis jóval nehezebben viselik, hogy bezárva kell tölteni az időt, ahelyett, hogy a karnyújtásnyira lévő tengerben – vagy épp a Balatonban – lubickolhatnának, ám kreatív megoldásokkal túllendülhetünk a csalódáson. Keressünk a közelben olyan programokat, amik otthon nem elérhetőek, és minden nap menjünk és kalandozzunk. Ez lehet egy speciális étterem, egy akvárium, vagy egy hüllőház, de sok helyen vannak fedett strandok is, amelyek persze nem ugyanazt az élményt adják, ám némi kreativitással pozitív élménnyé varázsolhatjuk a nyaralást, és hát lássuk be, ez a legfontosabb.