Mik a legfontosabb teendők miközben munkát keres?

Aki valaha volt már munkanélküli (vagy munkaviszony alatt munkát keresett) tudja, mennyire megterhelő és kimerítő lehet az álláskeresési folyamat. Tehát az álláskeresés során bűnösnek kéne éreznie magát, amiért időt szán magára? A válasz: nem.

[wp_ad_camp_1]

Fontos, hogy vigyázzon magára, és a rendszeres testmozgás az egyik legjobb dolog, amit tehet mind fizikai, mind mentális egészsége érdekében. Remek módszer a stressz enyhítésére, sőt segíthet a jobb alvásban is. Használja ki az állásajánlatok után rendelkezésre álló szabadidejét, és utazgasson. Valószínű, hogy ezután önbizalommal lép be a következő interjújába. Semmi sem segít elszakadni jobban elfoglalt életünktől, mint egy jó könyv elolvasása. Csendesítse le ezeket a gondolatokat olvasással – bármely műfaj megteszi! Az olvasás segíthet valami újat tanulni, új perspektívákat szerezni és javítani az empátiát (mindazt, ami a következő munkahelyén hasznos lesz). Bár retteghet a hálózatépítéstől, gondoljon rá úgy, mint egy szükséges rosszra. Persze, rossz érzés, ha ki kell lépnie a komfortzónájából, és inkább más dolgokat tenne. De semmi sem hozhat pozitívabb eredményt, mint a hálózatépítés.

Ha éppen munkahelyek között van, akkor időt kell fordítania a hálózatépítésre. Új emberekkel ismerkedhet meg a szakmájában, és kapcsolatba léphet olyanokkal, akik hasonló érdeklődéssel és karrier célokkal rendelkeznek. Néha csak a családunkkal és barátainkkal való beszélgetésre van szükségünk, amikor nem érezzük jól magunkat. Nehezebb időkben is támogatnak, és ebben az átmenetben is támogatni fogják. Amikor kezd kételkedni önmagában, emlékeztetni fogják erősségeire és eredményeire. Megadják azt az önbizalomnövelést, amire szüksége van. Minőségi időt tölthet el azokkal az emberekkel, akiket szeret – ez az idő nem mindig áll rendelkezésére, amikor minden nap dolgozik.