Milyen egy inkompetens főnök?

Annak biztosítása érdekében, hogy megtudja hogyan kell az „inkompetens” főnökkel bánni, tisztázzuk, mit jelent ez a kifejezés. Az inkompetens személy az a személy, aki funkcionálisan nem megfelelő egy dolog elvégzéséhez vagy elégtelen ismeretekkel, készségekkel, ítélőképességgel vagy erővel rendelkezik.

[wp_ad_camp_1]

Ha erről beszél, akkor igazad van, inkompetens főnöke van. Megtörténik. Más szóval, a főnök nem tud gondolkodni arról, hogy menedzser legyen, és valószínűleg keveset vagy semmit sem tud a munkája területéről. Bár frusztráló lehet egy inkompetens főnök, az inkompetens főnök komolyan károsíthatja karrierjét is. Ha valóban hiányzik a tudásuk, akkor tudjuk, hogy nem tehetnek semmit a munkavállalóként való növekedése érdekében, ami azt jelenti, hogy minden növekedés az öné lesz, ha a munkán kívül megteremti saját lehetőségeit. Rossz döntések – Mivel nem ismerik a munkáját, az általuk meghozott döntések olyan hatást gyakorolhatnak önre, amelyek nem a legjobbak. Hiányzik a belátásuk és megértésük. Sokszor egy inkompetens főnök miatt elveszítheti az értékes időt és az összpontosítást, vagy akár kirúgást is okozhat saját magának.

Rossz irány – Főnökünktől várjuk, hogy adjon irányt a „hogyan” formájában az éves tervezés során. Ha a főnök alkalmatlan, iránymutatásai rosszak vagy értelmetlenek lehetnek, gyakran a fontos kérdéseket érintetlenül hagyva. Rossz támogatás – Főnökünk lehet a pályafutásunk egyetlen legnagyobb támogatója, de ha tanácstalanok a munkája természetével kapcsolatban, akkor vagy rossz dolgokat vagy rossz embereket támogathatnak. Nem várhatja el tőlük, hogy valóban tudják vagy megértsék, ha jól teljesítenek. Lehet, hogy akadályt jelentenek a karrierjében, vagy egyszerűen nem segítenek előre lendíteni önt szakmai életében.