Milyen egy tökéletes konyha?

Mindegy, mekkora a konyha, a tökéletesség sok összetevőből áll. A legkisebb és a legnagyobb konyhában is jól érezhetjük magunkat. A nagy amerikai konyha, vagy a klasszikus konyha, középen étkezőasztallal, szintén érdemes arra, hogy tökéletes lehessen.

Mit takar a tökéletesség a konyhában?

  • Legyen szép és jó minőségű konyhabútor, praktikus elemekkel
  • Legyen elegendő hely az edények és a konyhafelszerelések tárolására
  • Legyen minden kézre álló, átlátható
  • Legyen barátságos a hangulat

Egy szuper konyha abban az esetben valóban kényelmes, ha tetőtől talpig odafigyelünk a részletekre tervezéskor, illetve berendezéskor. Nem csak a méregdrága konyhaszigetek, konyhabútorok, hanem a textíliák, függönyök, konyhai szőnyegek is hozzájárulnak a tökéletességhez. Bár sokan félve gondolnak arra, hogy a konyhában szőnyeg legyen, rosszul teszik.

A konyhai szőnyegek speciális tulajdonságai gondoskodnak arról, hogy szeressük őket ebben a helyiségben is. Egy mosható szőnyeg, egy teflonbevonatos szőnyeg, vagy csúszásgátlós szőnyeg bátran használható a konyhában.

Szőnyegek a konyhában: Konyhai futószőnyeg a konyhapult elé és speciális mosható konyhai szőnyeg az étkezőasztal alá. A konyha is megkaphatja a méltó szőnyegeit. Manapság egyre több helyen látható, hogy az étkezőasztal alatt egy nagy konyhai szőnyeg díszeleg. Több okból jó dolog ez.

Konyha

Konyha

Egy konyhai szőnyeg az étkezőasztal alatt sokkal meghittebb és barátságosabb a hangulat. Kerek asztal, szögletes asztal, szép szőnyegek kaphatóak mindegyikhez.

Egy aranyszabály van, amit az étkezőasztal alatti konyhai szőnyeg esetében be kell tartani: A székeket kihúzva is a szőnyegen legyenek annak összes lábai. Csak így lesz kényelmes, szép és biztonságos is. Ezt úgy kell kiszámolni, hogy az étkező asztal méreteihez 80-90 cm-t hozzá adunk.

A szizál szőnyeg és a vékony többfunkciós szőnyeg is jó a konyhai asztal alá. A természetes szizál szőnyeg a nedvességet is jól tűri, így nem okoz gondot, ha valamilyen folyadék, vagy étel ráborulna véletlenül. A többfunkciós konyhai szőnyeg pedig szintén olyan anyagból van, hogy könnyen tisztítható legyen balesetek esetén. Sőt! A gyapjú szőnyeg is tökéletes konyhába! Nincs tőle ellenállóbb szőnyeg típus, ezért hosszú éveken át szolgálhatja kényelmed.

A konyhai szőnyeg nem csak esztétikailag tesz hozzá a helyiséghez. Például a kezünkből kicsúszó tányérok és poharak nagy valószínűséggel nem törnek el, ha szőnyegre esnek.

A tökéletes konyha az apró kiegészítőkkel teljes. Ha szívesen töltünk itt időt, sok-sok finom ételeket készítünk majd, családi beszélgetések közepette.