Milyen horgászzsinórra van szükség a horgászathoz?

Manapság rendkívül nagy a választék horgászzsinórok terén, így egyáltalán nem könnyű kiválasztani az ideálist. Szerencsére az internet és a szakértők ajánlásai nagy hasznunkra lehetnek a számunkra megfelelő horgászathoz.

[wp_ad_camp_1]

Hogyan válassz horgászzsinórt? – Manapság számtalan színben, méretben és kiszerelésben lehet horgászzsinórhoz jutni. A horgászzsinór fajták közül talán a monofil zsinór a legnépszerűbb. Egy ideig nem is lehetett másfélével találkozni hazánkban, annyira népszerű volt ez a speciális eljárással készült zsinór. Gyakorlatilag mindenféle méretben és hosszúságban hozzá lehet jutni. A fonott zsinór nevében is benne van, hogy több szálból áll. Ezek a típusú zsinórok rendkívül erősek és nagy teherbírással rendelkeznek. Akár horogelőkeként is használhatók, mivel vékony méretben is igazán nagy szakítószilárdsággal rendelkezik. Legtöbb esetben négy és nyolc szál összefonásával készülnek ezek a zsinórok. A nanofil zsinór szintén egy speciális horgászzsinór fajta. Ebben is több, párhuzamosan elhelyezett szál található, azonban ezt egy speciális burkolat borítja.

Horgászzsinór

Horgászzsinór

Megemlíthetjük még a legyező zsinórt, melyet elsősorban a legyező módszert űző horgászok használnak. Ennek oka, hogy az ilyen típusú zsinórok sokkal vastagabbak és nehezebbek az átlag zsinórhoz képest. Ez azért lényeges, mert a műlégy súlya igencsak elenyésző. Így nagy szükség van rá, hogy legalább a zsinór súlya említésre méltó legyen, különben a csalit nem lehetne eljuttatni kellő távolságra. A horgászzsinórt annak alapján kell kiválasztani, amilyen horgászstílus közel áll hozzánk. Mindenki számára egyaránt tökéletes horgászzsinór nincs, ezt ki kell tapasztalni. Bővebb információk a halcatraz.hu webáruházban találhatók!