Milyen napszemüveg illik az ön arcformájához?

Mivel itt a nyár és megérkeztek a rövidnadrágok, a papucsok, a szoknyák és a toppok, velük együtt  napszemüveg szezonnak is itt az ideje. Csakis úgy érdemes napszemüveget viselni, ha a kiegészítőt az arcformájához illően választja ki, hiszen a napszemüvegekkel tökéletesen ki lehet emelni az arc minden vonását. Nem kifizetődő az alapján választani napszemüveget, hogy az adott darab mennyire divatos és milyen trendi, hiszen nem mindenkinek ugyanaz a fazon áll jól.

[wp_ad_camp_1]

Ha önnek ovális az arca, akkor célszerűbb egy pilótaszemüveget választani, vagy egy szögletesebb formájú darabot ami lágy vonalakkal rendelkezik, és jó választás lehet az ovális arcformához a pillangó- és a cicafazon is. Az ovális arcúak kerüljék a túl keskeny és a túl vastag darabokat is. Ami a kerek arcot illeti, ehhez a formához nagyon jól illeszkedik a lekerekített sarkú szemüveg. A pillangó- és a cicafazon ehhez az arcformához is tökéletes lehet, de a pilótaszemüveg se lesz majd rossz megoldás. A geometrikus darabokat viszont jobb ha elkerülik azok, akik kerek arcúak, és az olyan darabokat is a boltban kell hagyni, amik eltakarhatják a szemöldököt, mert ez sem előnyös azoknak, akik kerek arccal rendelkeznek.

Napszemüveg

Napszemüveg

Azoknak, akiknek szögletes az arcuk, inkább a széles keretű napszemüvegek állnak jól, és mindig győződjön meg arról, hogy a napszemüveg van olyan széles, mint az arca, mert ha keskenyebb, akkor furcsán fog majd állni. A kissé lekerekített fazonok viszont nagyon jól állnak azoknak, akik szögletes arccal rendelkeznek, hiszen ez a fazon lágyítja a vonásokat. A téglalap alakú arcformához pedig leginkább a kerek és vastag napszemüvegek illenek leginkább és a színes, vékonyabb darabokat pedig el kell felejteni, hiszen azok nem fognak előnyösen állni azoknak, akik téglalap alakú arccal rendelkeznek.