Milyen névnap van ma?

Magyarországon a névnapot és a születésnapot is egyformán megünnepeljük. Egy napon általában csak egy névnap van, de akad olyan nap is, amelyek több névnapot ünneplünk egyszerre. Egy névnek több névnapja is van egy évben, de mindig van egy amelyik a legfontosabb, és azt ünnepeljük leginkább, bár vannak akik szívesen emlékeznek meg az összes névnapjukról. Weboldalunkon csak a legfontosabb névnapokat találhatja majd meg.

[wp_ad_camp_1]

A mai névnap megtalálható a mai-nevnap.hu weboldalon, ezért ha önt is érdekelné, hogy milyen névnap van ma, vagy megtekintené a névnaptárat, akkor jó helyen jár nálunk. Nálunk könnyen megtudhatja azt, hogy milyen névnap van ma, hiszen mindig csak a fő névnapokat jelöljük. Keresőnkben pedig akár saját nevére is rákereshet, így megtudhatja, hogy az ön névnapját mikor ünnepeljük. Ma például Paula és Vanda napja van. A Paula név kicsit, ksi termetűt jelent, míg a vanda azt jelenti: vend nő. A Vanda név lengyel eredetű, míg a Paula latin. Weboldalunkon azt is megtudhatja, hogy milyen névnap volt tegnap, és milyen lesz holnap.

Névnap

Névnap

A szökőévekben máshogy működnek a névnapok, hiszen ilyenkor beiktatnak egy szökőnapot méghozzá február 24-én és aznap egyetlen névnapot sem ünneplünk. Ezután 25-én ünnepeljük majd meg a  24-ei névnapot, 26-án pedig értelemszerűen a 25-eit. Így ünnepeljük a névnapokat egészen március elejéig, amikor visszaáll minden a rendes kerékvágásba. Amennyiben még ennél is többet szeretne megtudni a névnapokról, és átböngészné teljes névnaptárunkat, vagy rákeresne a saját nevére, akkor mindenképpen látogassa fel weboldalunkat a mai-nevnap.hu-t, mert itt minden névnapokkal kapcsolatos kérdésre megtalálja majd a választ. Arra még érdemes odafigyelni, hogy weboldalunk nem kezeli külön a szökőéveket, tehát ilyenkor másképp kell számolni.