Mire használhat fel egy üveg áfonyalekvárt?

Az áfonya szinte mindenhol terem, és attól függően, hogy hol él, májustól egészen szeptemberig feltűnnek a piacokon és az üzletekben. De mit is kezdjen ezekkel a bogyókkal? Készítsen belőlük lekvárt, kezdetnek ez is megteszi. Az áfonyához adjon hozzá egy kis chia magot, hiszen az egy gélesített textúrává változtatja a lekvárt, és mindent, amibe belekerül. Arról pedig, hogy mit is lehet kezdeni egy üveg áfonya-chia mag lekvárral a továbbiakban olvashat.

[wp_ad_camp_1]

Az első, amit az áfonyalekvárból készíthet, az egy doboz fodros, áfonyás jégkrém. Csak keverje össze a lekvárt egy doboz vanília jégkrémmel, majd fagyassza le újra, és így egy savanykás, gyümölcsös, rágós állaga lesz a jégkrémtől, ami igazán különleges és nem mindennapi. Akár gyümölcsös pálcikás fagyit is készíthet belőle, csak annyi a dolga, hogy összekeveri a lekvárt friss zöldcitrom levével, egy kis kókuszvízzel és néhány friss áfonyával, majd töltse bármilyen kisebb edénybe ezt a keveréket, aztán tegyen bele egy pálcikát, hogy amikor kellően megfagyott, pálcikástól ki tudja majd venni, akárcsak a boltokban kapható pálcikás fagyit.

Áfonyalekvár

Áfonyalekvár

Az áfonyalekvárból továbbá finom gyümölcsös joghurtot is készíthet, csak keverjen össze egy doboz natúr joghurtot az áfonyalekvárral, esetleg a tetejére tegyen szárított magvakat vagy müzlit, és már el is készült az egészséges reggelije. Egy reggeli turmixhoz is tökéletes lehet az áfonyalekvár. Tegyen a turmixgépbe egy kis áfonyalekvárt, egy fagyasztott banánt, néhány szelet fagyasztott ananászt, így pedig nem lesz annyira savanyú a turmix, mintha csak áfonyalekvárt használt volna. Végül pedig az áfonyalekvárt felhasználhatja különböző süteményekhez is, például muffinokhoz, vagy egy sima piskótába. Érdemes tehát áfonyalekvárt készíteni, hiszen rengeteg felhasználási területe van, ráadásul igen egészséges is.