Miről árulkodik hajszínünk?

Nőként mindannyian jól tudjuk, hogy frizuránk miként befolyásolja lelki állapotunkat, magabiztosságunkat és mindennapjainkat. Nem véletlen, hogy egy kudarcba fulladt kapcsolat lezárása után az addig barna, szögegyenes hajú hölgyekből vörös, vagy éppen szőke göndör tincses lesz. A frizura megváltoztatása általában összefügg valamilyen lelki változással is.

Bár a köznyelv szerint a férfiaknak a szőke hajú nők tetszenek, a gyakorlat azért lényegesen más, hiszen egy hajszínnél jóval több az, ami megfoghatja a kiszemelt férfit. Tény viszont, hogy az egyes hajszínekkel kapcsolatban számos előítélet él az emberekben, melyeknek némi genetikai alapja is van, ez kétségtelen.

A szőke nők az irányíthatóság, a finomság, és természetesen a címlapokról ránk kacsintó bombázók érzetét keltik. Velük szemben a vörösek és a feketék a délies temperamentum és a vadság szimbólumaivá váltak. Ha ezek a színek ráadásul göndör fürtökkel társulnak, sok férfi megzabolázhatatlan hölgynek képzeli az illetőt – szexuális téren is. Mivel a barna hajszín természetes állapotában az összes többinek egyfajta keveréke, így a barnákban elméletileg mindazok a jellemvonások megvannak, melyek a többi hajszínnel büszkélkedőkben, s a megfelelő aránynak köszönhetően nekik van a legnagyobb esélyük a boldog párkapcsolat és a karrier kialakítására.

fodrasz.org

fodrasz.org

Természetesen az élet sokszor rácáfol arra, amit az előítéletek és a képzelet szülnek, s a fodrászat világában a lehetőségek széles tárházával találkozhatunk, s így egyik percről a másikra válhatunk vadító vörösekké, szexi szőkékké, vagy éppen titokzatos feketékké.

Forrás: Fodrasz.org