Mit érdemes tudni a bilire szoktatás kapcsán?

A bilire szoktatás egy komoly mérföldkő, nem csupán a gyerekek, hanem a szülők életében is. A téma kapcsán nagyon sok kérdés szokott felmerülni. Nem csak annak kapcsán bizonytalanok a szülők, hogy milyen bilit érdemes használni, hanem annak kapcsán is, hogy mikor és hogyan érdemes a gyereket szobatisztaságra nevelni.

Bilik terén nagy a választék, ugyanakkor kérdésekből is bőven akad. Még a konkrét bili vásárlás előtt érdemes letisztázni pár dolgot. A bilire szoktatás tervéről érdemes az összes családtagot felvilágosítani. A biztonság kedvéért célszerű több bilit elhelyezni a lakásban, így, ha használni kell, akkor rögtön ott van, nem kell attól tartani, hogy esetleg baleset történik. A gyerek érdeklődését, motivációját lehet fokozni a bili sikeres használatát követően egy kis közös játékkal. A szobatisztaságot érdemes nyáron elkezdeni, ez amolyan klasszikus időszak a bilire szoktatásra, hiszen, ha baleset történik, akkor csak kevés ruha bánja, illetve a bilire használathoz csak kevés ruhát kell levenni a gyerekről. Azt viszont nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a bilire szoktatást nem szabad erőltetni.

A valódi szobatisztasághoz három téren kell a gyerekeknek megérnie, melyek a mentális, fiziológiai és szociális terület. A gyerek körülbelül kétéves kora körül tudja szabályozni a záróizmait, továbbá tudatosan visszatartani a vizeletet és a székletet. A gyerek folyamatosan figyeli a körülötte lévőket, különösen a családtagokat és ebbe a WC-vel kapcsolatos szokások is beletartoznak. Idővel a gyerek képes szólni, hogy neki most kell, tehát használnia kell a bilit. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni és minőségi bilit vagy WC szűkítőt, esetleg gyerek piszoárt vásárolni, akkor látogasson el az ekiraly.hu webáruházba és tájékozódjon!