Mit tegyünk felfázás ellen?

Manapság nagyon sokan küzdenek krónikus felfázásos megbetegedésekkel. Ez a jelenség legnagyobb százalékban a nőket érinti, és a férfiakat érthető módon elkerüli. Azonban az is előfordul, hogy egy férfi kapja meg ezt a kellemetlen tünetekkel járó betegséget.

[wp_ad_camp_1]

A legismertebb tünetek közé a gyakori vizelési inger, a hasfájás és a szédülés, gyengeség, levertség tartozik. Hogyha valaki ezeket tapasztalja magán, akkor nagy eséllyel fordul elő nála a felfázás. A felfázás sajnos egy olyan betegség, amely hogyha egyszer jelentkezik az embernél, akkor sajnos nagy rá az esély, hogy később sokkal könnyebben visszatér majd. Ezért a legjobb, hogyha megpróbáljuk megelőzni: sose tanácsos olyan talajon mezítláb járni, amely alulról nedvességet, vagy hideget sugároz, mert így könnyen felfázhatunk. Vannak érzékenyebb, és kevésbé érzékeny emberek is, azonban, aki már nagyon érzékennyé vált, sokszor csupán attól is felfázhat, hogyha nem visel alsóneműt, vagy hogyha egy kicsit hidegebb környezetben alszik. Ezért mindenképpen jó elővigyázatosnak lenni. Azonban arról sem szabad megfeledkezni, hogy paradox módon, hogyha az ember túlságosan is elővigyázatos, akkor nagyon könnyen megtörténhet, hogy túlérzékeny lesz az ilyen dolgokra, és ebben az esetben elég az, hogyha csak egyszer ül kicsit olyan környezetben, és egyből jelentkeznek nála a tünetek. Úgyhogy csak óvatosan, mértékkel…

Felfázás

Felfázás

Hogyha már kialakult a kellemetlen tünetcsoport, akkor mindenképpen tanácsos nem figyelmen kívül hagyni azt, és kezelni, mert ellenkező esetben súlyosbodhatnak a tünetek. A legjobb, ha nem rohanunk egyből a gyógyszertárba, hanem megpróbáljuk természetes úton kezelni a tüneteket. Ilyenkor kimondottan ajánlottak a forró teák, fürdők, a piros áfonya (bármilyen formában), és természetesen a sok pihenés. Amennyiben a tünetek még mindezek ellenére sem enyhülnek, akkor érdemes csak vegyi készítmények használatához folyamodni.