Mit tehetünk a makacs köhögés ellen?

Köhögés kínozza, és napok óta úgy érzi, semmi javulás? Sajnos akár hetekig is elhúzódhat a probléma, és ha torokfájással, lázzal társul, akkor bizony mindenképpen odafigyelést igényel a helyzet. De mégis mit tehetünk akkor, ha antibiotikumok nélkül szeretnénk megúszni a gyógyulás időszakát?

[wp_ad_camp_1]

Muszáj a mellékhatásokkal rendelkező gyógyszerekhez nyúlnunk? Cikkünkben ennek igyekszünk utánajárni. A makacs köhögés többféle egészségügyi gondra felhívhatja a figyelmet. A felső-légúti megbetegedések rendszerint köhögéssel társulnak, és nem ritka az sem, hogy lázas állapot kíséri azokat. Influenza és tüdőgyulladás esetén is köhögéssel kell szembesülnünk, bár ez utóbbi alkalmával nem mindig tapasztalhatjuk a száraz, vagy a hurutos köhögést. Fontos, hogy ha már hosszú ideje tart a betegség, akkor mindenképpen forduljunk orvoshoz, hiszen komoly szövődményektől kímélhetjük így meg magunkat. A kezdetekkor azonban érdemes természetes gyógymódokkal próbálkozni, melyek sokszor még a gyógyszereknél is hatékonyabban veszik fel a küzdelmet a köhögéssel.

Köhögés

Köhögés

Ugyan a gyógyszertárakban egymást érik a recept nélkül kapható, köhögés elleni szirupok, de érdemes a gyógyteákat is kipróbálni. A hársfavirág mellett remek választás a hagymatea, melyet már nagyanyáink is eredményesen alkalmaztak. A héjastól megfőzött hagyma után ízletes tea marad, melyet ízesíthetünk, de akár önmagában is iható. Fontos, hogy immunrendszerünket minden lehetséges módon erősítsük, ezzel is elősegítve, hogy a szervezet mihamarabb leküzdje a vírusokat, baktériumokat. A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel szintén ezt a célt szolgálja, ráadásul a kínzó torokfájás is enyhíthető ideig-óráig ilyen módon. Érdemes adni egy esélyt a természetes gyógymódoknak, hiszen az antibiotikumok sokaknál gyomorpanaszokat, vagy akár nőgyógyászati problémákat is okozhatnak.