MNB árfolyam lekérdezés online

Az MNB árfolyam lekérdező weboldalán a legfrissebb hivatalos devizaárfolyamokat kérhetjük le.  Amennyiben hétvégén, ünnepnapon, vagy bármely olyan napon szeretnénk lekérdezni az árfolyamot, amikor nincs pénzpiaci kereskedés, akkor mindig a legutolsó ilyen napra vonatkozó adatokat láthatjuk.

Az MNB árfolyamok hivatalos oldalán a devizák jegyzési árfolyamára kattintva megtudhatjuk, hogy a MNB mióta jegyzi bizonyos országok devizáit, és, hogy ezt napi, heti, havi vagy eseti gyakoriságban teszi-e. Továbbá megtudhatjuk, hogy milyen egységben, vagy egységekben történik a jegyzés. A MNB honlapján megtalálhatóak a különböző devizanemek rövidítései is, így egy kezdő is könnyen eligazodhat.

MNB árfolyam

MNB árfolyam

Érdekesség, hogy egészen 1949-ig visszanézhetjük különböző devizák árfolyam-változásait, melyet egy Excel-táblázatban lehet letölteni. Lehetőségünk van a devizák árfolyam-ingadozását grafikonon is megtekinteni, így összehasonlításokat is végezhetünk. Fontos tudnivaló, hogy a Magyar Nemzeti Bank online árfolyam lekérdezése csak devizában történhet, ugyanis a MNB valutaváltási tevékenységet nem végez.