Nagy terek lakberendezése

Nem csak polgári ingatlanok esetében okozhat gondot a nagy terek berendezése, hanem más lakás típusoknál is. Sokan vannak, akik nem tudnak mit kezdeni a rendelkezésükre álló hatalmas helyiségekkel, és idegennek érzik azokat. Nem kell azonban ennek automatikusan így lennie, hiszen néhány praktikus tanács betartásával otthonos, hangulatos fészket varázsolhat magának még akkor is, ha nagy belmagasságról vagy négyzetméterét illetően nagy helyiségekről van szó.

[wp_ad_camp_1]

A térelválasztók remek megoldásnak számítanak, ha szeretnénk két, külön funkcióval bíró helyiséget kialakítani. A polcokon helyet kaphatnak dísztárgyak, néhány könyv, növények. Ilyen módon kialakítható egy helyiségen belül a nappali és az étkező. A nagy terek hatalmas előnye, hogy méretes növényeket is elhelyezhetünk azokban, tehát nem kell a túlzsúfoltságtól tartani. Míg a hagyományos méretű otthonokban a kanapé általában a fal mentén kap helyet, nagy alapterület esetén nyugodtan tehetjük azt a szoba közepére. Legjobbnak az L-alakú bútor bizonyul, ami igen hangulatos beszélgetéseknek adhat otthont.

Lakberendezés

Lakberendezés

A nagy belmagasság esetében érdemes kihasználni a galéria nyújtotta lehetőségeket. Nem csak az ingatlan hasznos alapterülete, de annak értéke is jelentősen növelhető a galériás megoldásnak köszönhetően. Dönthet úgynevezett fekvő galéria mellett, mely alatt remek tároló helyek születnek, de akár teljes magassággal bíró külön szint is megvalósítható ilyen módon. A nagy terek berendezésekor érdemes a képekkel is játszani, de a karcsú bútorok is kitűnő választásnak bizonyulnak. Ahelyett, hogy a nagy alapterület miatt sopánkodna, inkább közelítsen másként a kérdéshez, és lássa meg a benne rejlő lehetőségeket! A szűkösre szabott helyiségeknél jóval többet tartogatnak magukban a méretes terek.