Néhány tudnivaló az ausztriai adóvisszatérítésről

Az adóvisszatérítésről érdemes minden munkavállalónak tájékozódnia, hiszen ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy adójának egy bizonyos részét visszaigényelje. Nem árt arról is tudakozódni, hogy Ausztriában a munkavállalóknak csak bizonyos esetekben kötelező adóbevallást benyújtaniuk.

[wp_ad_camp_1]

Az adóvisszatérítés Ausztria területén tehát egy olyan lehetőséget kínál Önnek mint munkavállalónak, hogy adott összegű pénzt visszakaphat. Sokszor érdemes viszont elkészíttetni az önkéntes adóbevallást, hiszen a munkavállaló ebben a formában igényelheti a munkaadó által év közben igénybe nem vett juttatásokat. Ide tartoznak többek között az adókedvezmények, valamint az utazási támogatások.

Adóvisszatérítés

Adóvisszatérítés

A továbbiakban azt is érdemes tudni, hogy az önkéntes munkavállalói adóbevallást öt éven belül lehet benyújtani. Az adóvisszatérítés Ausztria területén téma keretében megkülönböztethetünk korlátlan és korlátozott adókötelezettséget. Korlátlanul adókötelesnek minősül Ausztriában mindenki, állampolgárságtól függetlenül, aki állandó vagy ideiglenes lakóhellyel rendelkezik. Korlátozottan adókötelesek pedig azok a természetes személyek, akik nem rendelkeznek minimum hat hónap állandó, illetve ideiglenes lakcímmel Ausztria területén. Az adott évre vonatkozóan hat hónap ausztriai tartózkodás után visszamenőleg életbe lép a korlátlan adókötelezettség.

Ha azon gondolkodik, hogy Ön vajon jogosult-e valamilyen formában adóvisszatérítésre Ausztriában, látogasson el a www.adozasausztria.hu internetes oldalára, ahol megtalálhatja azt a listát is, melyen szerepelnek mindazok a feltételek, melyek lehetővé teszik az adóvisszatérítést. De bátran fel is keresheti, akár telefonon is, az Ausztriai Adózás munkatársait, akik válaszolnak a kérdéseire.