Nehezen felismerhető betegség

Hihetetlennek tűnik, de mégis igaz, hogy van egy bizonyos betegség, amely mondhatni láthatatlan, mivel nehezen ismerhető fel. A fibromyalgia nevű betegség legfőképp a központi idegrendszert érinti, tehát befolyásolja a fájdalom érzékelését. Sajnos a betegségről keveset tudunk, azonban az biztos, hogy a betegségnek 4 típusát különböztetjük meg.

[wp_ad_camp_1]

A fibromyalgia betegség rejtélyes, mivel vérvizsgálat, vagy röntgen segítségével sem ismerhető fel. Az orvosok sok esetben nem ismerik fel ezt a különös betegséget, ezért akár évekbe is bele kerülhet, mire a betegnél megtörténik a pontos diagnosztizálás. A betegségnek két észrevehető tünete van, melyekre érdemes minden embernek oda figyelni. Ha a testének minden részén a fájdalom uralkodik legalább három hónapon keresztül, és, ha a testének valamely részén erőteljes fájdalom jelentkezik, akkor ajánlott szakemberhez fordulni. A betegség jele lehet az is, ha rövid munkavégzés után teljesen kimerül, és testét fáradtság borítja el.

Fibromyalgia

Fibromyalgia

A fibromyalgia nevű betegségben szenvedő emberek még a legkisebb fájdalmat is óriásinak érzékelik. A betegség képes fájdalmas izomgörcsöket is okozna, ezt legfőképp a nők a menstruációs időszakban érzékelik a leginkább. A tapasztalatok szerint a betegség olyan erős izom- és ízületi fájdalmakat képes okozni, hogy azok semmiféle gyógyszerrel nem enyhíthetőek. Ha régóta szenved hasmenés, vagy székrekedés miatt, akkor ajánlott ellátogatni egy szakorvoshoz, mivel a háttérben akár a rejtélyes fibromyalgia nevű betegség is állhat. A betegség a koncentrációt, memóriát is képes befolyásolni, ezért a betegek hajlamosabbak arra, hogy bizonyos neveket, dátumokat elfelejtsenek. A beteget megviselheti a nyári kánikula, vagy a téli hideg.