Nem indul az autóm mit tegyek?

Nos, az esetek nagy többségében az autó fő áramforrása okozza problémát. A gépkocsi tulajdonosok nem fordítanak kellő figyelmet az akkumulátoruk állapotára. Célszerű ezeket az egységeket is évente ellenőrizni ha van rá lehetőség. Vannak olyan akkuk amibe nem tudunk belenyúlni, illetve szükség esetén nem tudjuk felönteni desztillált vízzel, mert ezek már olyan anyaggal vannak feltöltve ami külsőleg nem pótolható. Azonban szakemberrel érdemes ilyenkor is az éves revízió. Ha kell és eljött az idő akkor idő előtt célszerű kicserélni őket, mert ekkor ér nem érhet minket probléma a legrosszabb- és váratlanabb helyzetekben.

[wp_ad_camp_1]

Azonban ha mégis megtörténik a baj, akkor első kézből célszerű szakembert hívni, akár a helyszínre ahol lerobbantunk. Elsőként bikázás jöhet szóba. Itt nem egy bevadult bikáról, egy állatról van szó, hanem egy olyan külső, hordozható áramforrásról, vagy egy másik akkumulátorról, amelyről úgynevezett bikakábellel csatlakoznak saját aksinkra és tulajdonképpen egy külső energiaforrásról indítják el a gépkocsinkat.

Na de ki hordoz magával ilyet?

A legtöbb autómentő, illetve autósegély szolgáltató társaság már rendelkezik azzal az „okos” eszközzel amellyel könnyedén életre lehet kelteni az autónkat. Egy egyszerű dolgot kell elképzelni ami formatervezett állapotában úgy néz ki mint egy kisebb diplomata táska. Ezen van egy piros és egy fekete kábel a végén két nagy csipesszel, amit az akkumulátor két pólusára kell csíptetni, A piros a pozitív a fekete pedig a negatív pólusra megy. Aztán ha ez megvan akkor jöhet az indítás és kész. Mindezek után pedig sürgősen érdemes valamelyik szakműhelyt felkeresni.

 

Az ingyenes Autómentő Kereső rendszer lehetőséget nyújt ilyen esetekre is. Egyszerűen csak meghatározzuk a helyzetünket és a rendszer máris távolsági sorrendben listázza a közelben lévő autósegély szolgálatokat!

Érdemes kipróbálni!