Nemzeti parkok Montanában

Az USA negyedik legnagyobb állama, a ritkán lakott Montana az ország északnyugati részén, Kanada határán fekszik. Elragadóan változatos tájakkal büszkélkedhet: a nyugati rész nagyon hegyes, míg a kelet végtelen síkságait és prériit csak időnként szaggatják meg a lélegzetelállító vizek.

A népszerű látogatási hely, a Pictograph Cave State Park festői helyen fekszik Billings külvárosában. A puszta homokkő oldalán helyezkedik el három lenyűgöző barlang a látogatók számára, ahol több mint száz figyelemre méltó kőművészeti festmény található. A több mint kétezer éven át festett lenyűgöző őskori piktogramok megtekinthetők az azonos nevű barlangban. Itt állatok, harcosok és vadászjelenetek képeit találja; a barlangkomplexum régóta fontos lelki helyszín a helyi indiánok számára. Amióta a 30-as években megkezdték az ásatásokat, a régészeti lelőhelyen több mint 30.000 lelet került elő. Ha többet szeretne megtudni a leletekről és a piktogramokról, a látogatók kirándulhatnak az állami park fantasztikus ösvénye mentén, vagy megállhatnak a központjában, amely érdekes kiállításokkal rendelkezik.

Kalispelltől délnyugatra fekszik a kedves Lone Pine State Park, amely a város és a Flathead-völgy felett terül el. Mivel csodálatos természetnek és festői ösvényeknek ad otthont, nagyon népszerű a helyiek és a turisták körében, rengeteg kikapcsolódási lehetőséget kínálva. Az 1941-ben alapított park gyönyörű tájakkal büszkélkedhet, virágos rétek és buja erdők borítják dombos határait. Az 1110 méteres magasságot is eléri, és több mint tíz kilométernyi nyomvonalat tud felfedezni, mesés kilátással a felső folyásaira. A túrázás, a hegyi kerékpározás és a lovaglás mellett a békés utakon a látogatók vadon- és madármegfigyelést is végezhetnek. Ezen kívül íjászpálya és röplabdapálya is kipróbálható.