Nézzük melyik a legolcsóbb fűtési módszer

Bizonyára, aki csak teheti az szeretné megválogatni, hogy milyen fűtésformát alkalmazzon, ugyanis ez nagyban befolyásolhatja a hó végi számlánkat.

[wp_ad_camp_1]

A fűtésszezon kezdete nagyon sok család számára igen nehéz időszak, ugyanis a lakás megfelelő felfűtése igen komoly összeget igényel. Mi most egy szakértőhöz fordultunk, hogy elmondja a véleményét, hogy jelen pillanatban Magyarországon melyik az a módszer, amely legjobban kifizetődő az emberek pénztárcájához mérten nézve. A szakértő javaslata a fatüzelés, ugyanis a fának jó a fűtőértéke. Azon belül már, hogy ezt hasábokkal, vagy fűrészporból összepréselt fa-pelletről beszélünk, már elhanyagolható. Hiszen mindkettő, egy megújuló energiaforrást képez. Továbbá azt is el kell még mondani, hogy az is hibának számít, hogyha azt mondjuk, hogy a fa égetésével szennyezzük a környezetet. Hiszen egész életében azon dolgozott, hogy oxigént szabadítson fel. Így ez a kettő, teljes mértékben kompenzálja egymást.

Ám sajnos azt is el kell mondani, ezzel kapcsolatban, hogy nem csak a fogyasztók vették észre, hogy a fa sokkal jobb alternatívának bizonyul a gázzal szemben, hanem a beszállítók is. Vagyis, akik az alapanyagot biztosítják, ugyanis az elmúlt években sokat drágult az faanyag ára. A szakértők véleménye szerint, ha a fatüzelést választjuk a gázzal szemben, akár 50%-os megtakarításra is szert tehetünk. Míg azt is el kell mondani, hogy a fatüzeléshez szükséges kazánok és különféle készülékek akár már 200.000 Ft körül beszerezhetőek, addig a gázkazánok ennél sokkal költségesebbek. Ezen felül még számolni kell, ha a gázzal való fűtést választjuk, hogy be kell szereznünk egy hatósági engedélyt, amely szintén költség. Bizonyára sokkal kényelmesebb, hiszen beállítunk egy hőfokot és a gázfűtéses rendszer állandóan biztosítja azt számunkra.