Nyári programok a Balaton környékén

Mielőtt megterveznénk a családi üdülést, mindig érdemes utána járni, hogy a kiválasztott helyen éppen milyen programokra számíthatunk. Attól eltekintve, hogy a Balaton egész nyáron kínál lehetőségeket, érdemes utána járni a különleges program sorozatoknak.

[wp_ad_camp_1]

Pont ez az egyik olyan ok, amiért a magyar tengert nem lehet megunni, hiszen ezernyi arcával találkozhatunk. Most bemutatunk pár, olyan eseményt melyre érdemes lesz ellátogatni. Rögtön az első ilyen a KeszthelyFest. Keszthely a Balaton egyik legszebb városa. Évről-évre más megszokhattuk, hogy egy háromnapos programsorozatnak add otthon, amely igazán romantikus hangulatúvá varázsolja a várost. Ennek rendezvénynek a keretein belül rendezik meg a Bor Összehoz Keszthely rendezvényt is, ahol az ország legnevesebb borpincészetei képviseltetik magukat. A következő színhelyünk Zalakaros, ahol a Kannavirág fesztiválon vehetünk részt. Mivel Zalakaros szimbóluma az égő vörös virágú kannavirág, így ez köré épül a rendezvény is.

Balaton

Balaton

Ebből a növényből Zalakaros utcán több mint 300.000 tő is megtalálható. A rendezvényt pontosan, akkor tartják mikor a legszebben tündökölnek a virágok. Ide látogatva egy igazi virágkarneválba csöppenhetünk, ahol a Kannavirág Királynőjét is megválasztják. A borok és a Balaton szerelmeseinek Balatongyöröki Borfesztiválon a helye. Egy négy napos rendezvénysorozatról van szó, ahol főként a programok a környékbeli borfajták megismerése köré épül. Amennyiben egy különleges programon szeretnénk részt venni, akkor ajánlom figyelmébe a Gyenesdiáson megrendezésre kerülő Festetics Vágtát. Amely tulajdonképen nem mást, mint a Nemzeti Vágta előfutama. Azok számára, akik inkább a finom halászléket részesítik előnyben, ajánljuk a figyelmébe a Vonyacvashegyi Pontyfesztivált.