Orr plasztika tudnivalók

A legtöbb ember, aki kés alá akar feküdni, hogy megváltoztassa orra kinézetét, általában sokkal inkább tudja azt, hogy nem szeretné látni az orrát, mint hogy milyen legyen. Túl kicsi, túl nagy, túl pisze, esetleg a formájával nincs kibékülve az illető.

[wp_ad_camp_1]

Orr plasztika műtét során csak az orrot operálják, azonban a változás az egész arcon meg fog mutatkozni. A végleges eredmény után az egész arc esztétikája javulni fog. Sok ember elégedetlen a kinézetével, ez főleg akkor zavaró az illető számára, ha a neki nem tetsző rész látható, esetleg az arcán van. Mivel orr az arc egyik legszembeötlőbb része, komoly önértékelési zavarok léphetnek fel, ha az illető egyáltalán nincs megelégedve ezen testrészével. Az orr formája műtéti eljárás során változtatható meg. A műtét általában helyi érzéstelenítésben végzik, azonban van, aki ragaszkodik az altatáshoz. A műtét során az orr csontos és porcos vázát a kívánt formára alakítják, majd rögzítik ebben a helyzetben. A műtét végén az orrot kívülről gipsszel rögzítik.

Orrplasztika

Orrplasztika

A gipszet egy – két hétig kell viselni. A műtét után 2 – 3 napig helyi fájdalom jelentkezik, azonban fájdalomcsillapítókkal ennek mértéke csökkenthető. Fontos, hogy a páciens nem fújhat orrot, vagy hajolhat le, hiszen az utóvérzés okozhat. Mivel a műtét helyén duzzanat alakul ki, így a légzés az orron keresztül nehézkes lehet, így szájon át tud levegőt venni a beteg. A műtét után előfordulhat, hogy a szemek körül duzzanat alakul ki. Az orr végleges formája körülbelül fél – egy év után alakul ki. Sokan aggódnak a lehetséges szövődmények miatt. Természetesen, ahogy minden műtét esetében, úgy az orr plasztika során is felmerülhetnek komplikációk. Ezek minimalizálása érdekében érdemes jó hírnévnek örvendő, megbízható plasztikai sebész szakorvost választani.