Romantikus mediterrán úti célok

Romantikus úti célokból a mediterrán vidékek kifogyhatatlanok. De ahogy a romantika sem jelenti ugyanazt mindenkinek, úgy az egyes városok is különböző módon varázsolhatják el a szerelmeseket, nászutasokat. Nézzük, miből válogathatunk!

[wp_ad_camp_1]

A mediterrán országokban mintha minden a romantika körül forogna, az óvárosok, a hangulatos kisvendéglők, a bámulatos tengerpartok pillanatok alatt képesek örökre magukkal ragadni az utazók szívét. Barcelona a szürreális álmodozók paradicsoma. Ahol Salvador Dalí mesevilágát ma is élet tölti meg, ott megéri elidőzni legalább egy hétvége erejéig.

A Velence csatornáin ringatózó gondolák már-már klisészerűek romantika tekintetében, mégse vonja senki kétségbe, hogy ez az olasz város a szerelmeseknek lett kitalálva. A látnivalók felfedezését érdemes megszakítani egy meghitt kávézással, a sikátorokban való andalgással.

Dubrovnik

Dubrovnik

Horvátország ragyogó ékköve Dubrovnik, ami néhány éve már a legkedveltebb spanyol és olasz városokkal vetekszik népszerűség tekintetében. Évszázadok történelmével átitatott óvárosának minden részlete lenyűgöző, az egyik legkedveltebb célpontja a nászutasoknak. A montenegrói Budva ugyan még elmarad Dubrovnik népszerűségétől, de várhatóan nem sokáig. Aki a kevésbé zsúfolt helyeket keresi, erre induljon!

Santorini az Égei-tenger soha nem feledhető látványával egyértelműen a szerelmesek toplistájának élén szerepel. A közelben vulkán, történelmi emlékek, a rómaiak nyomai fedezhetők fel, a görög mitológia szellemisége pedig mindenütt tetten érhető.