San Francisco, California népszerű városa

A Csendes-óceán partján fekvő San Francisco-i metropolisz több mint 7 milliós lakosságával az USA ötödik legnépesebb városi területe. Ebbe beletartozik San Jose és Oakland városa is, érdekesség, hogy San Jose népessége ma már meghaladja San Francisco-ét.

[wp_ad_camp_1]

Éghajlata óceáni, viszonylag csapadékos, a nyarak nem túl melegek ,a telek nem túl hidegek. A világ egyik leggyorsabban fejlődő városa, fontos pénzügyi, kulturális és kereskedelmi központ. Kikötője az egyik legforgalmasabb a keleti parton. Amerikában a San Francisco metropolisz a Los Angeles-i metropolisz után az USA nyugati részének második legnagyobb városa.  Rendkívül népszerű a turisták körében is, minden évben milliók keresik fel a várost. Legfőbb látványosságai a Goden Gate híd, a hatalmas toronyépület, a Transamerica Pyramid és a hírhedt börtönsziget az Alcatraz.

San Francisco

San Francisco

A városban található Amerika egyik leglátogatottabb múzeuma a Modern Művészetek Múzeuma, amely változatos kiállításaival rengeteg embert vonz. Szintén népszerű a műkedvelők körében a Palace of Fine Arts, amely egy klasszicista palota együttes egy szép tóval és parkkal. San Francisco számos nemzetközi technológiai cég központja, különösen az informatikai ipar jelentős.

Bár a megélhetési költségek itt a legmagasabbak az egész USA-ban, ugyanakkor itt a legmagasabbak a keresetek is. San Francisco filmipari központ is, több nagysikerű filmet is a városban forgattak, mint a Pokoli torony, a Játsz/Ma, a 48 óra és a Szikla.