Szabadulj meg a felesleges aggodalomtól, légy felszabadult!

Sajnos rohanó, túlterhelt és stresszel teli világunkban az aggodalom, illetve a túlzott aggódás sokak életét megkeseríti. Három olyan helyzet van, amikor ez leginkább előadódhat. Előfordulhat, hogy egy konkrét eseményen rágódsz folyamaton, ami lehet jó vagy rossz, de máris problémaként kezeljük. A másik helyzet, ha egy korábban történt traumatikus eseményt eltúlzol, és folyton a további lehetséges következmények miatt aggódsz. A harmadik helyzet, amikor bár minden rendben van, mégis befelé fordulunk, tépelődünk.

[wp_ad_camp_1]

Azt viszont jobb, ha tudod, hogy az állandó aggódás nem is kis mértékben károsítja az idegrendszert és a szívet. A pulzus felgyorsul, verejtékezünk. A gyomrunk tájékán feszülést érzünk, az ételt nem tudjuk megemészteni. A szervezetünk pedig annyira hozzászokik az aggodalommal járó állapothoz, hogy akkor is intenzív üzemmódban működik, amikor nincs erre oka. A stressz egyaránt tönkreteszi a nappalainkat és az éjszakáinkat is, sőt a lelkiállapotunk és a közérzetünk is annyira leromlik, hogy előbb-utóbb már az egyszerűbb kihívásokkal sem boldogulunk.

Feszült, ideges, aggodalmas ember

Feszült, ideges, aggodalmas ember

Nem kell viszont mindezt megengedni, az egyetlen aki ezen változtatni tud, azt Te vagy, saját magad! A hatékony kiutat az jelenti, ha egyszerűen átprogramozod a gondolkodásod. Vedd észre, hogy az állandó szorongásból inkább károd származik, mint hasznod. Azzal, hogy már előre félsz nem oldasz meg még semmit sem. Ehelyett kösd le inkább gondolataid, keress hasznosabb elfoglaltságot. Válasszunk olyan tevékenységeket, ami örömet okoz, ami boldoggá tesz, ami leköti a negatív energiáid!

Nincs tehát csoda bogyó, a pozitív gondolat az, ami segít! Sétálj többet, kocogj, vagy tornázz otthon, nézzünk vidám filmeket, szervezz közös programot a barátaiddal, vegyél egy levendulás fürdőt! Ne engedd meg magadnak, hogy naponta 10 percnél több időt aggódással tölts!