Szánjon időt a takarításra!

Itt a hétvége és megint a feje tetején áll a lakás? A probléma sokunk számára ismerős, hiszen a hétköznapok rohanásában nem sok idő jut a takarításra. A sokszor megfogadott „majd holnaptól másként csinálom”- gondolat helyett inkább szánjon egy kis időt gyakrabban arra, hogy környezetét tisztábbá és rendezettebbé tegye! Hiába a tisztaság, ha apró holmija, ruhái folyton szanaszét hevernek a lakásban!

[wp_ad_camp_1]

Ha erre az apróságra oda tud figyelni, és nem dob el mindent ott, ahol kiesik a kezéből, már sokat tett azért, hogy a takarítás ne valamiféle ijesztő mumusként álljon Ön előtt, hanem gyorsan, gördülékenyen kivitelezhető feladat legyen. Talán felesleges is mondani, de mindig fentről lefelé haladjon, s a végére hagyja a porszívózást és a felmosást!

Lakás takarítás terén fordítson különös figyelmet a konyhára és a fürdőszobára, hiszen ezek azok a területei otthonunknak, ahol a legtöbb baktériummal találkozhatunk, s ha ezekre a helyiségekre nem figyelünk oda kellőképpen, akár fertőzés és megbetegedés is lehet a vége.

Lakástakarítás

Lakástakarítás

A lakás takarítás azért sem elhanyagolható feladat, mert a házi poratka még akkor is könnyedén megtelepszik a szobákban, ha rendszeresen tisztán tartja azokat. Gondoljon csak bele, ha nem foglalkozik eleget a témával, akár allergiás megbetegedés is kialakulhat Önnél, vagy valamelyik családtagjánál!

Jöhetne a takarítási tippek végtelen sora, a lényeg elvégre ugyanaz maradna, vagyis szánjon időt és energiát a házimunkára, és meglátja, jóval nagyobb kedvvel érkezik majd haza a munkából, és akkor sem kell szégyenkeznie, ha váratlanul betoppannak a vendégek.