Szép angol idézetek

Az angol nyelv világszerte rohamos terjedésének köszönhetően, ma már a fiatalabb korosztályok szinte kivétel nélkül beszéli és értik az angol nyelvet. Bizony egyre inkább szaporodnak az angol idézetek, rövid szövegek, melyeket a világszerte ismert irodalmi művekből, amerikai filmekből válogatunk.

[wp_ad_camp_1]

Megjegyezzük a neves amerikai színészek és az amerikai elnökök rövid szövegrészleteit és aztán tőlük idézünk a mindennapokban. Az angol nyelvű idézetek tehát mindenhol felbukkannak, a reklámok során, az újságokban, a munkahelyeken és az iskolákban is. Mindez azonban angol nyelvtudás nélkül sokak számára érthetetlen, így tehát hiába mondjuk el az idézeteket, azokat idősebb rokonaink barátaink nem értik meg. Magyarországon az angol nyelv tanítása a 80-as évek végén kezdődött, felváltva az oroszt, így ez az első olyan generáció az országban, amely érti az angol idézeteket és vicceket.

Az angol nyelv főleg az idősek számára már nehezen megtanulható, de sok középkorú is képtelen megbirkózni vele, a munka mellett ugyanis nem jut idő a nyelvtanulásra. Ezért is fontos, hogy már iskoláskorban tanuljanak a gyerekek legalább egy nyelvet, de inkább kettőt. Az angol ma már világnyelv, de Európában a német nyelvtudás is fontos. Ezért, elsősorban ennek a két nyelvnek a tanulása ajánlható a szülők figyelmébe, amikor gyermekeiket nyelvórákra szeretnék vinni. Nyelveket tanulni azonban sohasem késő, egy alapszíntű nyelvtudás akár időskorban is elsajátítható.