Szerbia legszebb helyei

A mai Szerbia több kultúra keveréke, hiszen harcoltak már érte a rómaiak, a törökök, és a Habsburgok is. Ma már egy szórakoztató hely, ahol kiváló sörfesztiválok vannak, ráadásul ezeket az ország legszebb helyein tartják. Ez az az ország, ahol a keleti és a nyugati kultúra találkozik, ahol a középkori városok és az impozáns várak elvarázsolják a turistákat napról-napra.

[wp_ad_camp_1]

Belgrád, Szerbia fővárosa és egyben legnagyobb városa nem mindig volt az a szép város, amit ma láthatunk. A Duna és a Száva folyó találkozásánál található, és a városnak romos múltja van: 155 alkalommal háborúztak itt, és a város 44-szer égett le. Ma már a város sokkal békésebb, és számos eseményt rendez, például könyvvásárokat, zenei- és filmfesztiválokat is. A belgrádi vár a város leghíresebb turisztikai látványossága, ahol múzeumok és templomok is találhatóak. Szabadkát is érdemes fellátogatni ha Szerbiában jár, ami az ország ötödik legnagyobb városa. Ennek a városnak a legnagyobb a katolikus lakossága, és a város tele van szecessziós épületekkel. Különös figyelmet érdemel a városháza és a zsinagóga, amelyek mind az 1900-as években épültek.

Szerbia

Szerbia

Újvidék városa is több turisztikai látványosságot ajánl az ide látogatóknak. Ez egy fiatal város, ami megfelel az európai szabványoknak, és ez Szerbia második legnagyobb városa. Légköre fesztelen, a turisták több parkban is megpihenhetnek egy hosszú út után. A város főleg az Exit zenei fesztiválról híres, amelyet júliusban tartanak a Petrovaradin nevű erődben. Zlatibort se hagyja ki ha már Szerbiában jár, amely Nyugat-Szerbia hegyeinél található. Tele van olyan lehetőségekkel, amelyek mindenkit boldoggá tennének, télen például síelni lehet, nyáron pedig túrázni. Torniknál található egy sípálya, a legmagasabb hegy a környéken, és körülbelül 5.400 síelni vágyó turistát tud befogadni óránként.