Szoláriummal pótolhatjuk a szükséges D-vitamint a szervezetünk számára

Mint minden élőlénynek, az emberi szervezetnek is nagy szüksége van a napfényre. Ugyanis a D3 vitamin gyakorlatilag csak a napsugarak által képződhetnek a szervezetünkben, így elengedhetetlen számunkra a napfény pótlása.

[wp_ad_camp_1]

Azt tudni érdemes, hogy a szervezetünknek létfontosságú szüksége van a D3 vitaminra, ugyanis ez által tudja kivonni a kalciumot az élelmiszerekből, melyre szükségünk van az egészségünk megőrzése érdekében. A csecsemőknél ezért is szokták kb. egy éves korukig mesterségesen úton pótolni a D-vitamin bevitelét. Ugyanis a csecsemők részére nagyon fontos a kalcium felszívódása a csontozat megerősödése érdekében. A kalcium még számos testi funkció szempontjából is fontos lehet, mint pl. sejtosztódás, izomműködés, anyagcsere. Ráadásul még abban is szerepet játszik, hogy az ultraibolya B sugárzástól megóvjon minket. Illetve ez mellett javítja a vér minőségét és csökkenti néhány mérgező anyag mennyiségét a szervezetünkben. Ezért is szokták javasolni téli időszakban a szolárium alkalmazását.

Szolárium

Szolárium

Mivel a szolárium működési elve nagyon hasonló a napéhoz, csak sokkal kímélőbb hatással van a bőrre, mint a természetes napfény. A szoláriumokban az ultraibolya B sugarak a minimális szintre vannak csökkentve, éppen csak hogy kiváltsák azt a biológiai hatást, amelyre szükségünk lehet az egészségünk megőrzése érdekében. Az ultraibolya A sugarak pedig szintén csökkentve vannak, hogy elérjük a napbarnított hatást. A szolárium a természetes napfényhez hasonlóan kiegyensúlyozott spektrumokkal rendelkezik, ez által biztosítja a napsugarak minden lehetséges kedvező hatását az emberi test számára. Ám a szolárium használata előtt mindenképp távolítsuk el a sminket, illetve ajánlott a bőrradír a használata is.