Szúnyogriasztó praktikák

Itt a nyár és újra mindenkinek sok gondot okoz a rengeteg szúnyog. Ebben az évben szerencsétlenségünkre egy új szúnyogfajt is azonosítottak. A lepkeszúnyog egy hazánkban teljesen új és igen veszélyes szúnyogfajta. A 2 milliméteres vérszívóval kapcsolatban az a legnagyobb probléma hogy a szúnyoghálós védekezés már nem használ ellene, hiszen mindössze 2 milliméteres, azaz igen könnyen átfér a hálón. A legveszélyeztetettebb korosztály a 6 éven aluli gyermekek, ezért idén igazán figyeljünk oda a csöppségekre. Tekintsük át azonban, hogy a többi szúnyogfaj ellen hogyan tudunk védekezni.

A szabadtéri védekezésre többféle megoldás is ígérkezik a szúnyog ellen. A kertben termő fűszernövények eleve szúnyogriasztók, valamint a virágok közül a muskátli és a kakassarkantyú. Ha nincsen a kertünkbe ültetve fűszernövény, akkor minél előbb pótoljuk ezt a hiányosságot, vagy ha társasházban lakunk, akkor érdemes az erkélyre muskátlit kiültetni. A szabadtéren még az elektromos szúnyogriasztó valamint a mécsesek és gyertyák is megoldást jelenthetnek a szúnyogok távol tartására. A lámpaolajok, a füstölők és a különböző aeroszolos termékek és krémek is segíthetnek a szúnyogriasztásban.

Szúnyogriasztó praktikák

Szúnyogriasztó praktikák

A házi praktikák közül érdemes az ecethez nyúlnunk, ha szúnyogriasztó szerre van szükségünk, illetve gesztenye és diólevélből is készíthetünk főzetet. A kertben termő borsmenta, citromfű, levendula vagy petrezselyemlevéllel bedörzsölve testünket szintén igen hatásos megoldást találhatunk a szúnyogok elleni védekezés szempontjából.