Tegyél az elsavasodás ellen étrenddel és a víz erejével!

Az elmúlt pár évtizedben az emberek életvitele jelentősen átalakult. Az emberek egészségi állapota nagy mértékben romlott az elmúlt pár évtizeddel korábbiakhoz képest. Ennek oka leginkább a táplálkozás, a környezetszennyezés és a mindennapi stressz. A legnagyobb változás azonban kétségkívül a táplálkozásban keresendő.

Elsavasodás elleni étrend segíthet a manapság népbetegségnek számító elsavasodás ellen. Ma már pontosan tudjuk, hogy bizonyos betegségek és a szervezet elsavasodása közt egyértelmű összefüggések mutathatók ki. Azt érdemes már az elején tisztázni, hogy a gyomor savtermelése nem képezi részét a szervezet sav-bázis háztartásának. A test sav-bázis egyensúlyának központjában a szervezet folyadéktereinek vegyhatása áll. Ez a rendszer rendkívül érzékeny, egyensúlyra törekvő. A pH bármilyen irányú megváltozása az enzimek megfelelő működését megnehezíti a komplex, sejtszintű biokémiai folyamatokban. Egyértelmű, hogy ha a szervezet sejtszinten rosszul működik, akkor az a test összes életfolyamatára kihatással van. Az elsavasodásnak vannak bizonyos jelei, mint például a gyakori fejfájás, a gyenge immunrendszer, az állandó fáradtságérzet, a narancsbőr és az emésztési panaszok.

A szervezet elsavasodásának legegyértelműbben úgy állapítható meg, ha a vizeleten keresztül leméred. A mérést igazán könnyű elvégezni, akár otthoni körülmények között is. A folyamathoz mindössze egy pH méréshez használatos indikátorpapírra van szükség. Az ideális érték a 7, de a 6,5 és 6,8 közti eredmény is elfogadható. Az elsavasodás ellen célszerű lúgosító élelmiszereket fogyasztani, mint például tojássárga, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonák, zöldségek, valamint a borsó és a zöldbab. Bővebb információkat a wellnetviztisztito.hu weboldalon talál!