Tippek a helyes fogápoláshoz

Amennyiben Magyarország lakosságának a fogászati állapotot vesszük alapul, akkor sajnos, de azt kell mondanunk, hogy a helyzet igen kétségbeejtő. A felmérések szerint egy átlagos felnőtt kb. 10 egészséges foggal rendelkezik, 10 hiányzik, 2-3 tömött és 1-2 szuvas állapotban van.

[wp_ad_camp_1]

Ezek az eredmények annak a következményei lehetnek, hogy a lakosság igen csekély figyelmet fordít a fogápolásra. A fogorvosok ajánlása szerint legalább félévente kellene fogászati ellenőrzésre járni, ugyanis így sokkal könnyebben megelőzhetőek és elkerülhetőek lennének a különféle problémák. Ám nem csak a szuvasodás okoz komoly problémát, de a fogíny paradontózis is jelentős részben hozzájárul a fogvesztéshez. Amennyiben nem fordítunk kellő figyelmet a fogíny vérzésre, illetve a gyulladás kezelésére, akkor a fogak kilazulhatnak és a fogágymentén gennyes tasakok alakulhatnak ki, amely végső soron a fogak elvesztéséhez vezethet. Ahhoz, hogy a fogainkat megfelelő tudjuk ápolni, szükségünk lesz olyan termékre melyekkel ezek kivitelezhetőek.

Fogápolás

Fogápolás

Nagyon fontos, hogy megfelelő fogkefét alkalmazzunk, ugyanis egy sérült vérző fogíny esetén puha sörtéjű, speciális fogkefére lesz szükségünk. Az elektromos fogkefe is jó választás lehet, ugyanis nagyban hozzájárulhat az alapos fogápoláshoz. A fogápolásban még igen fontosnak bizonyul a fogselyem, mellyel a fogközöket tisztíthatjuk ki megfelelően. Ám ennél a kelléknél nagyon fontos, a helyes alkalmazás, hiszen, ha nem megfelelően alkalmazzuk, akkor ínysérülést okozhat. Amennyiben problémásabb a fogsorunk, akkor a fogkrém választásra is megéri oda figyelni. Hiszen ma már nagyon széles választék közül válogathatunk, ám a gyógyfogkrémeket főként gyógyszertárakban szerezhetjük be. Ezek pedig nem csak tisztítanak, hanem a fogínyproblémára is megoldást nyújtanak.