Tippek, ha a főnökkel akar beszélgetni a munkahelyi stresszről

Mindannyian bűnösök vagyunk, ha a nap végén magunkkal vittük a munkát-legyen szó akár arról, hogy vacsora készítésekor gondol a teendők listájára, vagy arról, hogy válaszol az e-mailekre a telefonján.

Határozza meg azokat a konkrét stressz faktorokat, amelyek a leginkább aggasztóak. Ha egy adott helyzet nem jut rögtön az eszébe, szánjon egy percet arra, hogy felírja mindazt, amit a munkahelyén végez, és mennyi időt szán az egyes tevékenységekre, beleértve a munkatársaknak tett szívességeket és az e-mailek megválaszolását is. Tudja, mikor van ideje elmenni egy feletteshez. Ha ezt meg lehet oldani, mielőtt beszélne a főnökével, például nézeteltérés egy kollégájával, először próbálja meg alacsonyabb szinten kezelni a stresszes helyzetet. Küldjön e-mailt a főnökének a találkozó megszervezéséhez. Egyszerűen kérjen 15-20 perces beszélgetést, hogy megbeszélje munkáját. Fontos, hogy ezeket a megbeszéléseket négyszemközt folytassuk, hogy aggodalmai megfelelő súlyt és figyelmet kapjanak. Az Ön által küldött e-mail egy út kezdete lesz, amely szükség esetén bizonyítja, hogy lépéseket tett a stressz kezelésére.

Stressz

Stressz

A találkozó legyen rövid és lényegre törő. Legyen világos azzal kapcsolatban, mi aggasztja, és mondjon példákat erre. Nyomást érez, hogy munka után is dolgozzon? Összpontosítson ezekre az aggodalmakra, és csak ezekre a megbeszélésekre a találkozón, miközben mindent megtesz annak érdekében, hogy az érzelmei ne kerüljenek elő. Fejezze ki háláját munkájáért, és kérjen engedélyt javaslatai végrehajtásához. Előfordulhat, hogy a főnöke más megoldásokat is szeretne megvalósítani, de saját javaslataival azt mutatja, hogy komolyan gondolja a stresszes helyzet javítását, bármi legyen is az. Ha a munkáltatói tudják, hogy a stressz aggodalomra ad okot, akkor a jövőben jobban tudják tartani a munkaterhelésüket kezelhető szinten.