Tippek szőrbenövések ellen

Sajnos nekünk nőknek nem elég, hogy folyton azzal kell foglalkoznunk, hogy a testünk legapróbb kis szegletét is szőrtelenítsük. Hanem még arra is oda kell figyelnünk, hogy azt hogyan tesszük, hiszen ha túl érzékeny a bőrünk, akkor könnyedén előfordulhat, hogy begyulladnak a szőrtüszők.

[wp_ad_camp_1]

Hiába a sok bőrápolás, a rendszeres kenegetések sajnos akkor is előfordul, hogy a szőrbenövést nem tudjuk megakadályozni. De szerencsénkre ma már nagyon sok bőrápolási és tisztálkodási szer áll a rendelkezésünkre. Ezek segítségével nem csak makulátlanná, de egészségessé is varázsolhatjuk a bőrünket. A szőrbenövés egy igen bosszantó probléma, amely a legtöbb nőnél megfigyelhető. Ám nézzük most mit tehetünk ellene. Nagyon hasznos lehet ha szőrtelenítés előtt bőrradírt használunk. Ugyanis a gyulladás annál gyakoribb, minél vastagabb az elhalt bőr. Így a szőrnek annál nehezebb kitörnie. Viszont, ha rendszeresen leradírozzuk a bőrünket, akkor a szőrszálak normális növekedését megkönnyíthetjük.

Szőrbenövés

Szőrbenövés

Viszont, ha mi magunk szeretnénk előállítani a bőrradírt, akkor nincs más teendőnk, mint egy maréknyi kóser sót adni a tusfürdőnkhöz. Amennyiben borotvával szoktuk eltávolítani a nemkívánatos szőrszálakat, akkor úgy járhatunk el legjobban, ha előtte kenjük be olajjal a borotválandó területet. Ezt hagyjuk legalább 10 percig állni a bőrünk. Ez meglágyítja a bőrünket, illetve a hajlékonyabbé teszi azt. Így kevesebb lesz az esélye annak, hogy a nemkívánatos szőrszálak beragadnak. A benőtt szőrszálakat onnan ismerhetjük fel leginkább, hogy vörössé és gyulladttá válnak. Amely a bakteriális fertőzéseknek köszönhető. Amennyiben a szőrtelenítés után használunk anti-bakteriális összetevőket tartalmazó testápolókat, akkor ennek az esélyét nagyban lecsökkenthetjük.