Tojás: a biztonság az első!

A tojás az egyik legnépszerűbb ételek közé tartozik az európai kultúrában. Az emberek egyaránt készítenek belőle ízletes reggeliket, vacsorákat, és ezt használják a sütik elsődleges alapanyagaként is. Sajnos azonban, nagyon számít, hogy honnan szerezzük be ezeket, hiszen a piacon kapható friss tojások sokszor egyáltalán nem hasonlíthatók össze a nagy üzletekben kapható darabokkal.

[wp_ad_camp_1]

Ez a kijelentés több szempontból is megállja a helyét: a hipermarketekben levő tojások ugyanis nagyon sokszor íztelenek és színtelenek. Ha B kategóriás tojást vásárolunk, akkor mindenképp számolnunk kell azzal, hogy ezek, még ha szépen is néznek ki, színüket sokszor csak az erre használatos színezékeknek köszönhetik, és nem annak, hogy a tyúk számára kedvező ételeket evett. Ezért, ha csak megtehetjük, a piacról szerezzük be őket, lehetőleg magánkereskedőktől. Azonban a mai világban nem mindig van idő arra, hogy az ember minden alkalommal elmenjen a piacra friss tojásért. A hipermarketekben minden egy helyen van, úgyhogy a nagyobb bevásárlások alkalmával sokszor kerül tojás is a kosarunkba. Ha már ez így van, tegyünk meg mindent, hogy elkerüljük azokat a rossz dolgokat, amelyeket ezek okozhatnak.

Tojás

Tojás

A másik hátulütője a bolti tojások használatának ugyanis az, hogy sokkal nagyobb számban van közöttük az olyan darab, amelyik régi, vagy csak nem megfelelő a higiénia szempontjából. Ezért a legfontosabb, hogy mindenképp alaposan mossuk meg őket használat előtt! Miután ezt megtettük, még van egy dolog, amelyet nem hagyhatunk ki: használat előtt meg kell szagolnunk a tojást! Ha nincs szaga, akkor felhasználhatjuk, viszont ha van, akkor kötelező módon meg kell szabadulnunk tőle. Ez az egyszerű manőver rengeteg betegségtől óvhat meg bennünket!