Töltse a nyarat Európa legjobb nyaralóhelyein!

Nem feltétlenül kell egzotikus desztinációkat választani több ezer kilométeres távolságban, hogy igazán szép, látnivalókban gazdag helyen pihenjen. Az öreg kontinens is számtalan szépséget rejt. Különösen a Földközi-tenger környékét veszik sokan célba a nyári hónapokban.

Legjobb nyaralóhelyek Európában különösen a déli országokban találhatók. Aki egy kicsit messzebbre merészkedik, az egy igazán különleges világot fedezhet fel Törökországban. Leginkább Isztambulba látogat rengeteg turista, mely az ország gazdasági, kulturális és művészeti központja. Isztambulban rengeteg látnivaló akad, például a Hagia Sophia vagy a Nagy Bazár, mely a világ legnagyobb fedett piaca. Itt bőven van lehetőség a szuvenírek beszerzésére. Törökországban Kappadókiába is érdemes ellátogatni, amely természeti tájairól, sziklaalakzatairól, barlanglakásairól igazán híres. A kappadókiai hőlégballon felszállás az egyik legkedveltebb látványosság, rengetegen utaznak ide, hogy átéljék az élményt. Görögország szintén közkedvelt nyaralóhely és itt kevésbé kell a kultúrsokktól tartani. A csodaszép tengerpartok, a kellemes éghajlat és az ókori romok nagyon sok turistát vonzanak évről-évre.

Ókori romokat nem csupán Görögországban, hanem Olaszországban is bőven találni. A csizma alakú országban olyan említésre méltó országok találhatók, mint Róma, az örök város, Velence, a szerelmesek városa vagy Milánó, a divat fővárosa. Ha viszont nem szívesen utazik messzire és a legközelebbi tengerpartokat venné célba, akkor érdemes Horvátországot választani, ahol rengeteg hangulatos tengerparti város található, hangulatos, kanyargós kis utcákkal és kellemes tengerpartokkal. Az utazáshoz az utasbiztosítást akár az axa-assistance.hu weboldalon is megkötheti!