Trükkök a vízforraló vízkőmentesítése ellen

Amikor kemény a víz az otthonunkban, akkor az bizony rányomja a fogát a különböző berendezéseinkre. Így van ez a vízforralóval is. Amely egy nagyon jó kis találmány, csak ha kemény vizet használunk, akkor könnyen vízkővesedik.

[wp_ad_camp_1]

A vízkő eltávolításhoz nem kell semmilyen speciális készítmény, csak pár filléres praktika. Melyeket most be is mutatjuk. Az első ilyen tipp, amely igen hasznos lehet az ecet felhasználása. Melynél nincs más teendőnk, mint az üres forralóba beleönteni 2 dl ecetet, majd ezt felöltjük annyi vízzel, hogy az elérje a maximum csíkot. Majd ezt a keveréket együtt felforraljuk és azt követően hagyjuk állni pár órát. Ha sikeresen feloldottuk a lerakodást, akkor nincs más dolgunk, mint kiöblíteni. Tiszta vízzel átforraljuk és már kész is vagyunk. Szintén nagyon jó választás lehet a következő praktika, melyben a szódabikarbónát hívjuk segítségül. Ennél a trükknél nincs más teendőnk, mint a maximum csíkig engedni a forralót, majd hozzáadni 3 kávéskanál szódabikarbónát. Amennyiben ezzel megvagyunk, akkor bekapcsoljuk és hagyjuk, hogy felforrjon.

Vízforraló vízkő

Vízforraló vízkő

Amennyiben ez megtörtént, akkor hagyjuk így állni legalább 30 percig. És már kész is vagyunk. Ezt követően elegendő csak átöblítenünk és már meg használhatjuk is újra a vízforralónkat. A harmadik trükk az nem kifejezetten a vízkő eltávolítása ellen, sokkal inkább annak megelőzésére szól. Elsőre biztosan érdekesnek fog tűnni, ám érdemes kipróbálni mert tényleg hatásos. Vagyis, ha azt szeretnénk, hogy a berendezésünk hosszú életű legyen és azon belül is vízkőmentes, akkor nincs más dolgunk, mint egy kagylót elhelyezni a forralóba. Persze előtte a kagylót szépen tisztára kell mosnunk és kiforralni, majd csak ezt követően helyezzük el a berendezésbe. Így a vízkő erre a kagylóra fog lerakodni, nem a berendezésünkre.