Trükkök amikkel mindig feszes lesz a farmer

Ha ön is azt szeretné, hogy a ruhái sokáig tartósak és szépek legyenek, akkor érdemes komolyan odafigyelni az ápolásukra és a mosásukra is, mert ha nem vigyáz eléggé, akkor vannak olyan ruhadarabok, amik sajnos hamar tönkre mehetnek a figyelmetlenség miatt. A leghatékonyabbak a házi trükkök, amik valójában semmibe sem kerülnek, mégis segítenek abban, hogy megmaradjon a ruha újszerű állapota.

A farmer az egyik legkedveltebb ruhadarab, hiszen szinte minden alkalomhoz illik, ha a megfelelő inggel, blúzzal vagy pólóval párosítjuk, tehát nem csoda, hogy mindenki hosszú ideig szeretné viselni a kedvenc farmerét. A farmereket akár évekig is viselni lehet anélkül, hogy tönkre mennének, de ehhez vigyázni kell rájuk. Ha például bőnek érez egy nadrágot, akkor érdemes öblítős vizet fújni arra a területre, ahol bő, majd pedig a mosógép után a szárítógépbe is tegye be, lehetőleg a legmagasabb hőfokra, hiszen így elérheti hogy a nadrág csak ott zsugorodjon össze, ahol ön szeretné. Ha nemcsak egy helyen bő a nadrág, hanem úgy érzi már teljesen megnyúlt, akkor dobja bele a nadrágot egy fazék forrásban levő vízbe.

Feszes farmer

Feszes farmer

Miután a forró vízben a nadrág 15-20 percet állt, vegye ki azt és szárítsa meg. Így lehet a leghatékonyabban szűkíteni a nadrágot. Ha nem szeretné kimosni a farmert, pedig már bevett egy kellemetlen szagot, akkor sokat segít, ha egy zárt zacskóban tárolja azt, és ha a hűtőbe teszi a nadrágot egész éjszakára, akkor reggelre teljesen eltűnik a kellemetlen szag. A farmereknek sajnos van egy olyan tulajdonságuk, hogy hamar fakulnak, de megakadályozhatja a fakulást ha először kézzel mossa azt, a vízhez pedig, amiben mos, két marék sót tesz. A só lehetővé teszi, hogy a farmer anyaga ne veszítsen színéből, és a festék olyan erőteljes legyen, mint első nap, a farmerje pedig csak évek múlva fog kifakulni ezáltal.