Tüntesd el természetes módon a terhességi csíkokat!

A masszázs, avagy a vérkeringés javítása fontos szerepet játszik a terhességi csíkok elhalványításában. A legegyszerűbb módja a vérkeringés fokozásának a rendszeres masszírozás, amely lehetőséget biztosít a tápláló hatóanyagok mélyebb bevitelére is. Minden alkalommal, amikor testápolót használ, enyhén csipkedve, körkörös mozdulatokkal masszírozza át az egész testét, természetesen különös tekintettel a problémás részekre.

Az olívaolaj egy aránylag olcsó és megbízható hidratáló, amiből már egy egészen kis mennyiség is fantasztikus hatást tud kifejteni. Az olíva titka, hogy tele van antioxidánsokkal, így segít a bőrnek védekezni a külső és belső károsító folyamatok ellen. A striákkal való küzdelem során érdemes félórás pakolást hagyni az érintett területeken.

A aloe vera nyugtató – regeneráló hatása már régóta ismeretes, azt viszont nem biztos, hogy tudta, hogy szinte minden bőrproblémára is sikerrel alkalmazható. Mivel hipoallergén, extra érzékenység esetén is nyugodtan alkalmazható. Csupán bele kell dörzsölni a bőrbe a belőle nyert zselét, majd néhány perc után azt leöblíteni. A hatóanyag a mélyebb hámrétegekbe magától eljut, így segít a csíkok halványításában.

Terhességi csíkok

Terhességi csíkok

A vízivás igazán alapvető, de mégis sokan elfeledik bevinni a napi szükséges mennyiséget, márpedig hiába kenegeti magát szorgalmasan, a hidratáltság leginkább belülről fakad. A bőr rugalmasságának biztosítása érdekében naponta minimum két liter vizet meg kell inni. Fürdés alkalmával pedig célszerű a langyosra szavaznod a forró fürdő helyett, mert utóbbi károsítja a bőr szöveteit.

Az köztudott, hogy a tojás tele van fehérjével, de ami még fontos, hogy a test számára igazi kincs. Lehet, hogy elsőre furán hat, a nyúlós tojást magadra kenni, ám tudni kell, hogy a protein miatt képes elősegíteni a kollagén termelődését, ami viszont kulcsfontosságú a bőr rugalmasságának visszanyerésében.