Tutanota vagy Protonmail: melyik a jobb?

A legtöbb e-mail szolgáltató dekódolja és elolvassa az e-maileket, ha akarja. Még azok is, akiket „biztonságosnak” hirdetnek. Jelenleg a Tutanota és a Protonmail a legszemélyesebb és legbiztonságosabb e-mail alternatíva, mindkettő végpontok közötti titkosítást kínál.

[wp_ad_camp_1]

A Tutanota egy ingyenes, biztonságos e-mail szolgáltató, amely Németországban található. Lenyűgöző, végpontok közötti titkosítással, az U2F és az SHA256 jelszó-biztosítással büszkélkedhet, így a Tutanota állítja, hogy a világ legbiztonságosabb e-mail szolgáltatója. Mivel a kvantum-kriptográfia kutatása már folyamatban van, nehéz elhinni, hogy ez nem így van. A ProtonMail ingyenes, biztonságos, svájci e-mail szolgáltató. A nyílt forráskódú és a zero-knowledge architektúrát használva biztonságuk annyira robusztus, hogy még az e-maileket sem tudják elolvasni. Beszéljünk azokról az adattörvényekről, amelyek alapján ezek a cégek működnek. A Tutanota Németországban található. A Protonmail svájci helyszínén használja ki a DPA és a DPO törvény előnyeit. Tutanota: Alapvetően tiltja a személyes adatok gyűjtését és felhasználását, kivéve, ha a törvény ezt kifejezetten engedélyezi, vagy ha Ön megalapozottan hozzájárult.

ProtonMail: Svájc híres arról, hogy semleges terület – az Egyesült Államok és az EU joghatóságain kívül esik. Az 1993. évi szövetségi adatvédelmi törvény, amely a világ egyik legerősebb magánélet-védelmet nyújtja, szigorúan tiltja a személyes adatok bármiféle kifejezett hozzájárulása nélküli feldolgozását. Mivel mind a Tutanota, mind a ProtonMail zero-knowledge architektúrával rendelkezik, még akkor is, ha a svájci Legfelsőbb Bíróság elrendelte az Ön adatainak (indokoláson belüli) nyilvánosságra hozatalát, vagy ha Ön a német hatóságok célpontja volt, akkor az egyetlen információ, amelyet megoszthatnak az az, hogy mikor volt legutóbb elérhető, vagy mikor volt legutóbb offline.