Utazás babával kényelmesen és önfeledten

Manapság nem csak az útlevélre lesz szüksége a nemzetközi utazáshoz. Ellenőrizze, hogy Önnek és babájának szüksége van-e vízumra a meglátogatott országba való belépéshez. Ha partnere nélkül utazik, fontolja meg a gyermek beleegyező nyilatkozatának kitöltését.

Utazás babával kényelmesen elérhető csak nézzen be az axa-assistance.hu weboldalra és itt mindent információt megtalál ezzel kapcsolatban. Rendelkezzen oltási igazolással, töltse ki az egészségügyi űrlapokat és a jelentkezési lapokat, és végezze el a COVID-19 teszteket, ha szükséges az országba való belépéshez. Legyen tisztában azzal, hogy babájának vagy gyermekeinek maszkot kell viselnie a repülés során, és ennek megfelelően tervezzen. Míg a 2 éves és idősebb csecsemőknek maszkot kell viselniük az amerikai légitársaságok fedélzetén, a nemzetközi légitársaságok eltérő szabályokat alkalmaznak. Például az Iberia csak a 6 éves és annál idősebb gyermekek számára írja elő a maszk viselését. Jelenleg a British Airways az összes utas maszkolását „személyes választássá” tette, ha azt a nemzetközi jog nem írja elő. Arra számítunk, hogy ezek a szabályok továbbra is gyorsan fejlődnek. Érdemes a foglaláskor és még utazás előtt ellenőrizni, hogy milyen dokumentumokra van szüksége az utazáshoz, hogy biztosan rendelkezzen mindennel, amire szüksége van, mivel a szabályok és előírások gyakran változnak, különösen a járványos utazás korszakában.

Különböző légitársaságok eltérő szabályokat alkalmaznak arra vonatkozóan, hogy mennyi poggyászt vihetsz fel külföldre utazva, különösen, ha ölben utazó csecsemőkkel vagy gyermekekkel/csecsemőkkel utaznak a saját helyükön. A legtöbb légitársaság lehetővé teszi a babakocsi és/vagy az autósülés ellenőrzését. Sokan további feladott poggyászt, valamint kézipoggyászt vagy tárgyat is kínálnak a baba számára. Például a British Airways az esetek többségében lehetővé teszi az ölbe csecsemőknek és a 2 éves és annál idősebb gyermekeknek is, hogy kézipoggyászt és feladott poggyászt vigyenek magukkal, így a szülők egy kis rugalmasságot biztosítanak a csecsemőknek szükséges kulcsfontosságú cikkek magukkal vitelében. A Cathay Pacific két további, egyenként 10 kilogrammos táskát engedélyez a csecsemőknek, amikor a legtöbb úti cél között repülnek.