Utazzon a napfényes Andalúziába!

Andalúzia nem csak Spanyolország, hanem az európai kontinens nyugati felének is a legdélebbi régiója. Ez az a régió, mely talán a legjobban jellemzi Spanyolországot, hiszen a régió híres a flamenco táncról, a sherry likőrről és a bikaviadalokról. Ugyanakkor egyéb okai is vannak, amiért érdemes ide ellátogatni!

[wp_ad_camp_1]

Andalúzia Spanyolország egyik legszebb régiója, így érdemes ide ellátogatni! A térség már a római korban is lakott volt, sőt nagyon sokat köszönhet a rómaiaknak, akik körülbelül ötszáz éven keresztül éltek a térségben. A rómaiak öröksége többek közt a szökőkút, a szieszta hagyománya, a megyebeosztás, a belső udvaros házak és az úthálózat alapjai. Andalúzia látnivalókban gazdag, így nem csoda, hogy több olyan látnivaló is megtalálható itt, melyek az UNESCO világörökség részét képezik. Mivel rengeteg látnivaló van Andalúziában, ezért érdemes autót bérelni, így könnyen legyőzhetők, akár a nagyobb távolságok is. Andalúzia fővárosaként is emlegetik Sevilla-t, ahová véleményünk szerint mindenképp érdemes ellátogatni! Különösen a Santa Cruz negyed szűk utcáin javasoljuk, hogy tegyen egy sétát és térjen be a hangulatos tapas bárok egyikébe.

Kulturális szempontból Granada kimagasló! Van egyfajta mondás, miszerint, aki nem látta Granadát, az nem látott semmit! Spanyolország szerte hallani, hogy ha valahova elutazik, akkor az Granada legyen! A fehérre festett házak és az utcák labirintusa bármely turistát elvarázsolja! Andalúziában kedves, vendégszerető emberekkel találkozhat. Ha már ott jár, akkor érdemes a helyi gasztronómiai finomságokat is megízlelni! Ha szeretne bővebb információkhoz jutni, esetleg Andalúziába szeretne utazni, akkor látogasson el az invia.hu webáruházba, ahol minden fontos információt megtalál egy helyen!