Wc illatosítás természetesen

A fürdőszoba óhatatlanul a kellemetlen szagok forrása a lakásban. Ellenük használhatunk többféle illatosító sprayt, de ezek többsége egyrészt kevés hatékonysággal működik, másrészt olyan vegyi anyagokat tartalmaz, melyekkel nem tanácsos körbefújni egyetlen helyiséget sem. Készíthetünk azonban természetes illatosítókat is.

[wp_ad_camp_1]

A legegyszerűbb megoldás, ha egy szórófejes flakonba víz és illóolaj keverékét töltjük és ezt használjuk illatsító spray helyett. De illatbombát varázsolhatunk a wc-papírból is, ami egész nap kellemes illattal tölti meg a helyiséget. A wc-papír gurigájába tegyünk egy illóolajjal átitatott vattapamacsot, ha az olaj elpárologna, pár cseppel pótolhatjuk.

WC illatosító

WC illatosító

A szódabikarbóna önmagában is alkalmas a szagok semlegesítésére, akár a hűtőbe tesszük, akár a mosdóban helyezzük ki egy is üvegben vagy tálkában. De hatékonyságát tovább fokozhatjuk illóolajokkal, melyeknek a szódabikarbóna kitűnő hordozója. Praktikus ötlet a wc használata előtt néhány csepp illóolajat – pl. eukaliptuszt – közvetlenül a wc-kagylóba csepegtetni. Miután leöblítjük, teljesen meg fogja szüntetni a kellemetlen szagokat.

Illatosító gélt percek alatt készíthetünk víz, zselatin és illóolajok segítségével. 10-20 csepp olaj elég ahhoz, hogy az illatok kellően erősek legyenek, a házilag elkészített gélt pedig természetes ételszínezékkel még esztétikussá is tehetjük. Válasszunk hozzá dekoratív üvegcséket és tegyük a wc közelébe.