A Casa Blanca liliom

A lilium egy nemzetség, amely körülbelül 100 hagymás, lágyszárú évelő fajból áll. A ‘Casa Blanca’ egy hibrid keleti liliom. A keleti liliom későn virágzik. Az ilyen pompás virágzó hagymák a nyár közepétől későig, általában augusztusban, a júniusban és júliusban virágzó ázsiai liliomok után virágoznak. Mindkét típusú liliom könnyen termeszthető. Stabil leveleik és mutatós virágaik vannak.

[wp_ad_camp_1]

A keleti fajták, mint a Casa Blanca, hűvösebb régiókban gyarapodnak, elviselik a gyengébb talajviszonyokat, és nagyobb virágaik vannak a kivételesen magas szárak tetején, amelyek akár hat lábig is eljutnak. A Casa Blanca liliom minden virágának hat csillogó fehér szirma van vörösesbarna porzókkal. Virágzásakor minden nagy, nyolc hüvelyk széles szirom kifelé görbül, gyönyörűen sugározva a nyári napsütésben egy-négy méter magas szárak tetején. Nagyon illatosak az erős, sötétzöld szárakon, kivételesen friss vágott virágokat teremnek, amelyeket gyakran használnak a virágkötők és menyasszonyi csokrokban is. Ezt a hagymás évelőt széles körben és erőteljesen termesztik cserépben és a földben is.

Megfelelő gondozással a Casa Blanca liliomok első évben virágozni fognak. Hat-nyolc hüvelyk mély hagymákat kell ültetni, hármas csoportokban. Ha elég mélyre ültetik őket, megakadályozzák, hogy kidőljenek. Ültessen kora tavasszal vagy ősszel, amikor hideg az idő. Üdvözöljük ezeket a liliomokat egy évelő határon, buja megjelenítés céljából, vagy cserépben, ahol a szirmok elviselik a tolakodást, és a virágok kisebbek maradnak. A Casa Blanca liliomfajta szinte minden jól lecsapolt kerti talajban megnő, mindaddig, amíg a fejük a napon van, a gyökerük pedig árnyékban van. Fontolja meg a hagymák cserjével vagy más magasabb társnövényekkel, például páfrányokkal történő ültetését, hogy megakadályozza a talaj túl gyors száradását. Az igények kielégítésének másik módja az lenne, ha a liliomok ültetett ágyba helyezzük, ha a talaj nehéz és nedves.